„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Zaha Hadid Architects tervezi az Al Khuwair vízparti fejlesztést Ománban

A Zaha Hadid Architects brit építészeti stúdió egy vízparti fejlesztést tervez az ománi Muscatban, amely csatornasétányokat foglal magában, és amelynek kialakítása “a klímatűrő képességet hangsúlyozza”.

A Muscat belvárosában épülő, 3,3 millió négyzetméteres fejlesztésben kikötő, kulturális negyed, csatornasétányok és rekreációs vízpart található. Az ománi lakásügyi és várostervezési minisztérium (MoHUP) által nyilvánosságra hozott projekt egy minisztériumi campusnak is helyet ad majd. Ebben lakóházak, valamint kereskedelmi, művészeti, szabadidős és kulturális terek kapnak helyet.

Az Al Khuwair fejlesztése a helyi kultúrától és természettől fogva „újrafogalmazza a városi életet Ománban”, lakossága várhatóan 64 500 fő lesz.

“A főterv geometriája visszhangozza Omán partvidékének öbleit és öbleit az Arab-tenger mentén” – mondta a projekt igazgatója, Paolo Zilli. “A kikötő középpontjában a tervezés folytatja Muscat gazdag hagyományait, mint történelmi kikötővárost.”

A Zaha Hadid Architects a Buro Happold mérnöki stúdióval együtt dolgozott a projekt anyagstratégiáján, amelyről a leírás szerint “fenntarthatóság-vezérelt, az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességet hangsúlyozó tervezést alkalmaztak”. Ez a stratégia olyan beavatkozásokat fog tartalmazni, amelyeket kifejezetten az éghajlati és part menti ellenálló képesség elősegítésére terveztek, mint például a csapadékvíz-gazdálkodás és a hullámtörők.

A Zaha Hadid Architects a minisztériumi campus épületeit is korszerűsíti egy felújítási program révén. Az őshonos növényfajok megőrzése és helyreállítása mellett az Al Khuwair fejlesztés 10 százalékos nettó biodiverzitás-növekedést céloz meg.

Passzív tervezési stratégiája lesz a vízfelhasználás csökkentése és az épületek és a tereprendezés energiaigényének korlátozása, valamint megújuló energiával, beleértve a napenergiát is. A kompakt fejlesztés előtérbe helyezi a gyalogos tevékenységet és a vízitaxit, a kisvasúti és a buszos gyorstranzitot használó tömegközlekedést.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A magángépjárművek használatának minimalizálása érdekében az Al Khuwair fejlesztés kerékpáros infrastruktúrával, valamint passzív árnyékolással és hűtéssel is segíti a gyaloglást.

A projekt kivitelezése az idei év végén kezdődik.

A fejlesztés az Oman’s Vision 2040 elnevezésű program része, amelynek célja, hogy „fejlett, diverzifikált és fenntartható nemzetgazdaságot érjen el, a fejlesztési eredmények igazságos elosztásával és a természeti erőforrások védelmével”.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb