„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

William Samuels áthelyezhető otthon modellt hoz létre a hagyományos háztól való “radikális eltérésként”

Ennek az új-zélandi otthonnak a hullámkarton fémbevonatú moduljait úgy tervezték, hogy könnyen áthelyezhetők legyenek utánfutóval a hagyományos házak alternatívájaként.

Azzal a kihívással szembesülve, hogy saját otthonát hozza létre egy megfizethetetlen piacon, William Samuels építész a Stúdióházat olyan lakásként fejlesztette ki, amelyet bérelt földterületen lehet elhelyezni, majd szükség esetén áthelyezni vagy bővíteni.

A Studio House két favázas, hordóboltozatú modulból áll, amelyek egymás mellett helyezkednek el, és kissé eltolva egy 42 négyzetméteres lakást hoznak létre. Az egyik modulban konyha, dolgozószoba és fürdőszoba található, és egy fa teraszra nyílik, míg a másikban nappali és hálószoba található, fölötte egy kis mezzanine térrel.

A William Samuels Architects célja, hogy “újragondolja, mit tartunk fontosnak, ha az otthonra gondolunk”. A cég a kényelemérzetet és a külvilággal való kapcsolatot helyezte előtérbe, és magas, boltíves mennyezeteket vezetett be, mindkét végén tetőablakkal. A külsejét teljes egészében hullámos horganylemezekkel burkolták, és nagy, tolóüvegajtókkal, míg belül fa deszkák sorakoznak a falakon és a mennyezeten.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Míg a Studio House jelenleg két modullal rendelkezik, az elképzelés szerint ez szükség esetén a jövőbeni kiegészítésekkel bővülhet. Ha áthelyezésre van szükség, az egyes modulok szétválaszthatók és felemelhetők az alapjairól, mielőtt egyenként szállítanák őket.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb