„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Donald Insall Associates felújította a “lebontott” Hardwick Old Hall romokat

A Donald Insall Associates építészeti stúdió befejezte a 16. századi Hardwick Old Hall felújítását, amelyet Robert Smythson tervezett Derbyshire-ben, az Egyesült Királyságban.

A stúdió felújította a Hardwick Hall mellett álló romot – amelyet Anglia egyik legjelentősebb Erzsébet-kori házaként tartanak számon –, biztonságossá téve, hogy újra meg lehessen nyitni a nagyközönség előtt.

“A cél kettős volt, először is, hogy az épületet ismét biztonságossá tegyük, hogy egy bizonyos időszak után újra meg lehessen nyitni a nagyközönség előtt” – mondta Dorian Proudfoot, a Donald Insall Associates igazgatója. “Másodszor, hogy fenntarthatóbbá tegyük a helyszínt a jövőbeni karbantartási költségek csökkentésével” – tette hozzá.

A Smythson tervezte a szomszédos Hardwick Halllal egy időben, az Old Hallot vendégszállásként használták, de a 18. század közepén részben lebontották, majd lassan átalakult a stúdió szerint “festői rommá”. A 20. század során számos természetvédelmi projektet hajtottak végre a romban, de végül be kellett zárni, mert az építmény veszélyessé vált.

A Historic Englandgel együttműködve a Donald Insall Associates célja az épület stabilizálása volt, hogy a látogatók visszatérhessenek, tanulhassanak az épület történelmi szövetéből, és megértsék a szomszédos ház építésének technikáit.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A romok stabilizálása mellett a cég helyreállította az épületen maradt számos, eredeti dekorvakolat részét. Az egykori nagyterem két legnagyobb vakolatrésze fölé is előtetőket emelt. Az egyéb helyreállítási erőfeszítések között szerepelt az 1990-es évekbeli kilátó faanyagának cseréje és új külső mészvakolat alkalmazása a nyugati dombon.

A projekt befejeződött, és a Donald Insall Associates reméli, hogy a visszatérő látogatók nem veszik észre, hogy a felújítás megtörtént, “mintha minden változatlanul a régiben lenne” – mondták.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb