„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Wabi-Sabi: japán dekorációs stílus, mely a tökéletlenséget ünnepli

A 14. század körül a japán dekoráció nagyon hasonlítottak a napjaink haute couture-jéhez, mind divatban, mind lakberendezésben: elegáns, díszes, kirívó és precíz. Minden selyem- és szaténrétegekbe volt borítva, arannyal és drágakövekkel aprólékosan kidolgozva. Mivel azonban csak kevés ember engedhette meg magának az ilyen jellegű luxust, kialakult a wabi-sabi filozófia, amely gyorsan befolyásolta az ország esztétikai trendjeit.

A Wabi-sabi az élet hitelességének gyakorlásáról szól. Dekorációra alkalmazva a tökéletlenség megünneplésére összpontosít, nem pedig annak kijavítására. Egy szakadt párna kicserélése helyett például annak javítását, választja, látható öltésekkel, vagy folttal. A wabi-sabi hozzáállásának kulcsa az, hogy megtanuljuk minden tárgyban megtalálni a pozitív képet, és főleg a természetes anyagokra támaszkodjunk.

Ahelyett, hogy online figyelnénk a csúcsminőségű bútorüzletek oldalait vagy alkalmaznánk a kedvenc dekorátorunkat, hogy mindent megvegyen helyettünk, ez a nézet arra ösztönöz, hogy inkább vásárolj olyan darabokat, amelyeket valaki megunt, vagy csupán “új év- új lakberendezés” során le cserélne. A wabi-sabi az egyszerűség elvén alapul.

A kezeletlen fa és a csiszolatlan fém, a nyers tégla vagy festetlen betonból készült tárgyak, és felületek határozzák meg ezt a stílust. A föld tónusai nagy szerepet játszanak, de a wabi-sabi helyenként tartalmazhat élénk színeket is, például vörös, kék és sárga árnyalatú túlméretes, kissé hiányos vázák formájában. Kedvelt kiegészítői továbbá a természetes szálakból készült anyagok, mint például vászon vagy zsákvászon, a szőtt pamut- vagy kenderszőnyegek, melyek jól párosíthatók keményfa padlókkal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Egy wabi-sabi ihlette tér kialakításánál törekedj a szerény megjelenésre, még akkor is, ha a barátaid és családtagjaid azt gondolhatják, hogy lusta váltál és elvesztetted stílusérzékét. Csak egyszer kell elmagyarázni számukra a választásod mögött húzódó filozófiát, és imádni fogják az új esztétikát. Ki tudja, talán ők is követik majd ezt a példát!

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb