„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Vízparti lakóépület Németországban, amely olyan érzést kelt, mintha a lakók egész évben nyaralnának

Inspiráció a folyó – szimbiózis a Dahme-val. A németországi Dahme folyó víztükre kivételes minőségű és szépségű. A LOVE architecture and urbanism által kivitelezett Footbridge on the water Residential Building lakóépület projektjében a természetes tér, a rekreációs minőség és az ipari báj párosul azzal a békével és nyugalommal, amelyet a folyók általában sugároznak.

A Berlin Grünau kerületében található 28 lakóegységből álló épület négy teljes és egy emeletes emelettel rendelkezik. A fent leírt egyedülálló természeti minőségnek a maximális színpadra állítása adta a lakóépület központi tervezési koncepciójának alapját; a lakásoknak kivételes kapcsolata van a vízzel. A lakásokat összekapcsoló folyosókat és az egységek erkélyeit egyfajta mólók hálózataként alakították ki, a kilátás, a szabadidős tevékenységek, és a kikapcsolódást támogatva. Az épületkomplexum anyagpalettáját három anyag jellemzi: fa, alumínium és beton. A fa önmagában olyan témák szinonimája, mint a víz, a móló, a tutaj vagy a kenu. Az alumínium tükrözi a környezetének fény- és színhangulatát, és így kölcsönhatásba lép környezetével. A beton mint másik természetes anyag teszi teljessé a kombinációt. A fához hasonlóan a beton is rendelkezik bizonyos mélységgel és természetességgel, ami biztonságot és tartósságot jelent.

A ház közepén található a komplexum bejárata, amely közvetlenül kapcsolódik a móló-rendszerként értelmezett folyosókhoz. Ezek a folyosók a háztól körülbelül 2 méterrel vannak hátrébb, és nemcsak közvetlenül a lakásokba, hanem a tágas kültéri területekre is elvezeti a lakókat, ahonnan látványos kilátás nyílik a folyóra.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb