„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Felújítási inspiráció: modern csavar egy elhagyatott 17.századi Holland házon

Az amszterdami i29 Studio egy elhagyatott, 17. századi ‘csatornaházat’ alakított át egy világos otthonná, váratlan kilátással és felfedezésre váró izgalmas terekkel. A Hollandiában kialakult ‘csatornaház’ kifejezés (hollandul: grachtenpand) olyan (általában régi építésű) házakra utal, amelyek egy csatornára néznek. Ezek a házak gyakran keskenyek, magasak és hátrafelé mélyek. A csatornaházak általában pincével, valamint padlással is rendelkeznek, ahol egykor a kereskedelmi árukat tárolták. A padláson rendszerint egy speciális gerendát vagy csigás szerkezetet helyeztek el, hogy a földszintről felhúzzák az árukat, például a fűszereket, gyapotot vagy kakaót. A szóban forgó hagyományos holland ház az Amstelveld melletti csatornák mentén található, eredetileg 1675-ben épült. Az évek során a ház szinte teljesen romos állapotba került, a felújítás több mint 2 évig tartott, és egy szakemberekből álló csapat közreműködésével valósult meg.

Az új belső tér különböző színű területeket emel ki, amelyek új perspektívát adnak az emlékműnek számító épületnek. Az eredeti részletek különbözőképpen vannak feltárva vagy éppen elrejtve a színes helyiségekben. A váratlan vonalak és a térélmény megteremtése érdekében a különböző terek úgy kapcsolódnak egymáshoz, hogy a szín vagy a kivitel egyik térből a másikba folytatódik. A meglévő struktúrával ellentétben az i29 Studio új beavatkozásai és kivitelezései egyértelműen felismerhetők.

A földszinten található konyhai tér fehér betonnal, világos falakkal, valamint egy egyedi tervezésű tölgyfa konyhával és étkezőasztallal készült. A téren áthaladva, egy zöld üvegtérfogat jelzi a rejtett vendégszoba határait, amely teljesen felszerelt, saját fürdőszobával és kertkapcsolattal rendelkezik. A konyha vizuálisan egy szürke tölgyfa falon keresztül kapcsolódik a fenti dolgozószobához, amely egyben gyönyörű bejáratot is képez a fenti szobákhoz. Ugyanez a szürke szín folytatódik a nappaliban, de az akusztika érdekében szövet falburkolattal. A nappaliban a forgó könyvfal mögött egy másik rejtett terület teljesen nyugtató kék kivitelben található, ahol a lakók olvashatnak vagy pihenhetnek.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az emeleten találhatók a hálószobák, ahol a kialakítás igazi szállodai élményt nyújtó kényelmet és luxust sugároz. Az eredeti tetőtéri hálószobát a fürdőszobától egy tükrös térfogat választja el, amely a lépcsőházat és a zuhanyzót zárja magába. A zuhanyzó falait kétirányú tükrökkel alakították ki, amelyek közvetlen kilátást biztosítanak a csatornára. A szomszédos fürdőszobában hagyományos japán kád és hozzá tartozó, szabadon álló, fából készült mosdókagyló található. Minden új és egyértelműen tervezett beavatkozás erre a 17. századi házra szabott, így teljesen beleillik a meglévő környezetbe, ugyanakkor magasabb szintre emeli a házat, és készen áll a következő generáció számára.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb