„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Hotel Seegarten “természetbarát” felújítása

Werner Aisslinger tervező felújított egy tóparti szállodát a németországi Sauerland régióban, hidroponikával és helyi forrásból származó anyagokkal, köztük fával és terrazzóval kiegészítve a környező természettel festett belső tereket.

A Hotel Seegarten tulajdonosa és üzemeltetője Olaf Baumeister TV-szakács, aki 1992-ben vette át a hagyományos fogadót szüleitől, és felügyelte annak átalakulását modern butikszállássá. Werner Aisslinger stúdióját a szálloda Sorpesee-tóra néző elhelyezkedése befolyásolta, amikor kidolgozta a vendégszobák és a közös helyiségek “természetszerető” koncepcióját. Ide tartozik a Baumeister’s Seegarten étterem, ahol hidroponikus polcokat használnak a konyhai alapanyagok előállítására. 

A stúdió „Sauerland oázisaként” jellemezte a szálloda környezetét, ami egy hétköznapi, modern és a jólét előmozdítására összpontosító dizájnról szólt. A program során felhasznált két fő anyag a terrazzo és a fa, amelyek a közeli tó kavicsos strandjait és a környező erdő fáit hivatottak megidézni. Más elemeket, például függönyöket, szőnyegeket, növényeket és rattan paravánokat választottak e két alapkőanyag kiegészítésére, valamint különböző tapintható felületekkel bővítették a belső teret.

A közeli kőbányából származó köveket építették be a szürke terrazzóba, amelyet egy helyi cég dolgozott fel, és amelyet a fürdőszobákban használnak. A természetes környezetre való hivatkozás mellett a helyi anyagok és a regionális gyártók felhasználása a szállítási követelmények csökkentésével segíti a projekt szénlábnyomának minimalizálását.

A hálószobákban testre szabott polcok találhatók, amelyekben gyógy-és fűszernövényekkel teli virágtartók találhatók, valamint a vendégek saját teájukat főzhetik. A fürdőszobákban a Studio Aisslinger egyedi, úszómedencei létrák alakú törölközőtartókat szerelt be. A Seegarten étteremben hagyományos faburkolatok találhatók, kontrasztot teremtve a fém hidroponikus vályúkkal és a fényes LED-es lámpákkal.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szálloda wellness részlegében lapos és ívelt rattan paravánok találhatók, amelyek a mennyezetre vannak felfüggesztve, és szükség esetén állítható magasságban biztosítják a magánélet védelmét. Az Aisslinger által a különböző dizájnmárkák számára készített bútorokat az egész szállodában használják, beleértve a Geometrics puffot a Cappellini számára és a Wood Bikini széket a Moroso számára.

A közterületeken tömör tölgyfa Cep asztalok, a geometrikus Urban Jungle szőnyegek és az Addit kanapék díszítik a teret, amelyeket Rolf Benz német bútorgyártónak terveztek a Studio Aisslinger tervezési igazgatójával, Tina Bunyaprasittal együttműködve.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb