napi hírmorzsák

Üvegfalú „Lebegő csempe ház”

Áttörések akkor következnek be, amikor eloszlatjuk a hagyatkozást a hagyományosra, bármennyire is furcsának tűnnek elképzeléseink eleinte. Egy új ház, Ecuador, Pifo, bemutatja, mi történik, amikor valaki a falak fogalmával kísérletezik, újszerű eszközt adva a lakóknak a környezettel való kölcsönhatáshoz, miközben megóvják őket a környezeti behatásoktól. 

A „Lebegő csempe ház” meglepetéseket  tartalmaz minden egyes részletében. Egy járókelő, megközelítve a huzalokról lógó agyag csempéket, elsőre nagyon furcsának találhatja. Mi lehet ennek a szerkezetnek a célja? Tisztán művészi? Nem pontosan. Meghatározza az udvar egy kis területét, a magántulajdont, anélkül, hogy megszakítaná a hozzáférést a friss levegőhöz és az égbolthoz, miközben egyidejűleg árnyékol egy homlokzatot, amely szinte teljes egészében üvegből áll. Ugyanakkor meghatározza a mókás tartózkodás hangulatát is, amely a természettel való optimális kapcsolat és az olvasáshoz optimális napfény beáramlásához készült.

Daniel Moreno Flores építész azt a küldetést helyezte maga elé, hogy a házat ügyfelei számára teljesen testre szabottan alakítsák ki, és kifejezzék egyedi identitásukat, eközben teljesítve minden igényüket és vágyaikat. Először is, a környezetnek a lehető legtisztábbnak kell maradnia, és egyetlen fát sem szabad eltávolítani a ház előkészítéséhez. Végül a „Lebegő csempe ház” mindenekelőtt a szomszédos hegyekre nézett. Szerencsére a magánélet és privát szféra megteremtése nem probléma a vidéki elhelyezkedésnek köszönhetően, ezért az üvegezett falak mindegyikét élhetőbbé teszi, mint amilyennek tűnhet.

Flores elmagyarázza, hogy „a ház tervezése a tulajdonos “lényegének”, személyiségének kutatásakor született, és ezekből a lehető legtöbbet próbáltak bele vinni az építmény stílusába. Ebből a lényegből sok kreativitást, játékos szellemet, ártatlanságot, felfedező vonásokat, meglepetéskeresést, szenzoros élményeket azonosítottak. A tulajdonos  illusztrációk iránti szenvedélye miatt megállapítást nyert, hogy alapvető fontosságú az, hogy bekapcsolódjanak a tulajdonos logikájába, és mintákat készítsünk mint tervezési módszertant (erről könyv is készült). ”

„Miután megértettük ezt az ötletcsoportot, úgy döntöttünk, hogy előtérbe helyezzük az időtlenséget lehetővé tevő tereket. Ezek a terek intenzívebbé teszik a kapcsolatokat néhány olyan külső tényezővel, mint például a hegy, az alacsony növényzet, az ég és a Guirachuro (egy helyi madárfaj). A ház helyét illetően egy rendezvényt tartottak a tulajdonossal, ahol találkoztunk, hogy tanúja lehessünk a napkeltének. Ez alapvető fontosságú volt ahhoz, hogy megértsük, hol emelkedik a nap, és hogy ezt a kapcsolatot szem előtt tartsuk a teljes projekt során. ”

A házban gazdag természetes és helyi anyagok, például az Abeto fa, a régi város otthoni regenerált eukaliptuszfajai és agyagcsempék készültek. A külseje ferde síkjai átlós vonalakat hoznak létre, amelyek összekötik a kilátást vagy a közeli fákat, és dinamikus érzetet adnak a háznak. Az összes kötet oly módon van elrendezve, hogy létrehozva „felfedezett tereket” hozzon létre. Még azokat a szögeket is figyelembe vették, amelyek alapján a fény a házba évszakban eltérő időben jut be, és néhány üveget úgy alakítottak ki, hogy a napfény sugarai függőlegesen lépjenek az otthonba a napéjegyenlőségen.

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Zsebő Zsanett: 100-as mellék (zszs@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

A nappali, az étkező és a konyha az otthon alsó szintjén világos és világos. Ebben a fő térben egy hálószobát és hálószobát magában foglaló, sötétebb kamra van kialakítva, tetője létrehozza az egyik felső platformot, a külső pedig nyitott polcokkal van bevonva. A hagyományos ajtók helyett a könyvespolcok és panelek csúsznak, hogy felfedjék a hozzáférést.

Ha egy szinttel feljebb jut az irodaterületre, egyszerűen húzza le a létrához hasonló lépéseket, és hajtsa vissza őket újra, ha nincs rá szükség. A második, magasabb belső platform tartalmaz olvasó sarkot, és egy másik létra biztosítja a hozzáférést a tetőhöz.

Ha egy dolog biztos, az az, hogy minden bizonnyal nincs hiány magasságokból és szögekből, amelyekből élvezheti a ház földjét.

forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Li Nicole: 100-as mellék (nicole@kp.hu)
- Hauser Orsolya: 101-es mellék (orsi@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Címkék

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Back to top button
Close