„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Útmutató az 2024-es év minden (eddigi) színéhez

Hivatalos: az év színe szezonja megérkezett. A megjelölés – amelyet az ipari szóhasználatban COTY (Color Of The Year)-nak is neveznek – azokra a színekre vonatkozik, amelyeket a vállalatok és a trend-előrejelzők az elkövetkező év It színeként koronáznak meg.

Ahogy az várható is volt, nagyjából annyi szín létezik, mint ahány márka, amely bedobja jóslatait. Több cég nem csak COTY-k kiadására vállalkozott, hanem teljes trendpalettákat is, ami tovább bonyolítja a helyzetet. De a versengő árnyalatok spektruma ellenére is megjelennek a minták.

Vegyük a zsálya zöldjét, amely a 2022-es COTY ciklusban átvette az irányítást. Vagy a rózsaszín és bogyós-gyümölcs árnyalatok, amiket láttunk idén előtérbe kerülni. Bárki találgathatja, hogy a 2024-es év színének kilátásai hogyan rázódnak meg, ezért úgy döntöttünk, hogy figyelemmel kísérjük őket, mivel minden nyertes kihirdetésre kerül. A bájos kék árnyalatoktól a hangulatos árnyalatokig itt van az év összes színe 2024-re – amelyek eddig javaslatra kerültek.

Az év Behr színe: törött bors

Tavaly a Behr festék 2023-ban az év színének a Blank Canvas névre keresztelt puha fehéret. Ebben a ciklusban a cég 180 fokot fordult el, amikor a 2024-es árnyalatról volt szó, egy fekete árnyatával, mely a Cracked Pepper becenevet viseli.

Lehet, hogy az árnyalat egyesek számára merész, de a Behr szakértői elmondták, hogy ez összhangban van a vásárlóik által tapasztalt megújult bizalom érzésével. „A lakástulajdonosok a sötétebb esztétika felé hajlanak, mert tudják, hogy ez az emelt dizájner megjelenést kölcsönzi otthonának” – mondta Erika Woelfel, a szín- és kreatív szolgáltatásokért felelős alelnök.

Bárhol használja is – az otthonában, a nappaliban, a konyhában vagy akár az otthoni irodában – minden bizonnyal nagy hangulata lesz.

Az év Valspar színe: Renew Blue

Minden idők 15. COTY-jához a Valspar – amely a Sherwin-Williams tulajdona – egy nyugtató, óceáni árnyalatot választott Renew Blue néven.

A vállalat felhívja a figyelmet nyugodt tulajdonságaira és arra, hogy újból összpontosítson az „egyensúly megtalálására ott, ahol a legfontosabb” – ez a trópus a szín-előrejelzésben azóta jelent meg, hogy a világjárvány beltérre kényszerítette a világot. A mélyebb kékekkel ellentétben, amelyek három évvel ezelőtt meghatározták a COTY-kat (lásd Sherwin-Williams Naval vagy Pantone Classic Blue), ez az árnyalat a természeti világot hivatott megidézni.

Sue Kim, a cég színmarketing-igazgatója úgy jellemezte a Renew Blue-t, hogy „a múlandó elemek, mint a köd, köd, felhők és gleccsertavak ihlették”. Sőt, hozzátette: „A kék egy klasszikus árnyalat, amely a mai otthonok új semleges színe lett, és sokféle tervezési stílushoz és alkalmazáshoz keverhető és illeszthető.”

Az év Minwax színe: Bay Blue

A Minwax foltokat és bevonatokat gyártó cég is benevezett a COTY versenybe. És nem meglepő, tekintve, hogy a cég a Valsparhoz hasonlóan a Sherwin-Williams márkacsalád alatt él, ez is egy nyugtató kék-zöld, Bay Blue néven.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A cég közleménye szerint a fafelületekre felhordva az azúrkék pác „emlékezetes tereket teremt az otthonban azáltal, hogy gazdagítja és megkülönbözteti a fa természetes szépségét”.

„A Bay Blue a kortárs és a klasszikus metszéspontjában áll” – teszi hozzá Kim, aki a Minwax színmarketingjének vezetője is.

Dutch Boy Paints: Ironside

A sötét oldal felé haladva folytatódik a Dutch Boy Paints COTY-ja – egy mély, mély olajzöld, az Ironside.

A választás a 2022-es színciklus során látható nyugtató zsálya zöldjének természetes evolúciójának tűnik, ezúttal csak egy szexi, hangulatosabb csavarral. Az Ironside boldog közeg lehet azoknak a lakástulajdonosoknak is, akik sötétebb palettával szeretnének kísérletezni, de nem teljesen hajlandók belemenni a fekete festék trendjébe.

HGTV Home, Sherwin-Williams: Persimmon

A lágy terrakotta tónusok mostanában mindenhol jelen vannak, és a HGTV Home® by Sherwin-Williams COTY bizonyítja, hogy a trend nem megy sehova.

A festékmárka a Datolyaszilva, egy halvány barack árnyalatot választotta a 2024-es év színének. “A persimmon egyensúlyba hozza a mandarin energiáját a földelt semleges felhangokkal, így tökéletes olyan helyiségekbe, mint a nappali és a konyha, mivel elősegíti a pozitív kapcsolatokat és beszélgetéseket” – nyilatkozta Ashley Banbury, a márka marketingmenedzsere.

A gyönyörű árnyalat segít megfiatalítani a teret, miközben életre kelt egyedi tervezési víziókat. Erősített semlegesként is funkcionál – tökéletes azok számára, akik túl szeretnének lépni a fehéren, bézsen és krémeken.

Forrás: www.elledecor.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb