„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Lépj be Martin Lawrence világi L.A. oázisába

“Amikor belépsz, azonnal elragad a történelem romantikája és a régi életmód.”

A hollywoodi csillogást és az etnikai egzotikumokat ötvöző drámai belső tereiről ismert Martyn Lawrence Bullard nem csak az A-listásoknak tervez – Cher, Elton John és Jimmy Choo Tamara Mellonja, hogy csak néhányat említsünk – de sztárként is él. A Bravo Million Dollar Decorators című filmben látható londoni származású tervező nyolc éve egy 260 négyzetméteres, 1922-es mediterrán villában lakott Whitley Heightsban, Los Angeles egyik első híresség-enklávéjában. A korábbi bérlők között volt Rudolph Valentino és Gloria Swanson némafilm-ikon. Később William Faulkner regényíró forgatókönyveket írt a mai Bullard elsődleges hálószobájának erkélyére.

Az étkező mennyezetének stencilezését egy Fortuny-szövet ihlette, a világítótestet indiai lámpások alkotják, az egyedi készítésű asztalt pedig 19. századi olasz székek és Bullard tervezésű, Schumacher vászonnal kárpitozott fotelek veszik körül; a falak Farrow & Ball’s Great White-ra vannak festve.

„Csodálatos valami eredetivel élni” – mondja a tervező, aki 1994-ben Los Angelesbe vonult, mint feltörekvő színész, és most magát játssza a tévében. “Amikor belépsz, azonnal elragad a történelem romantikája és ez a régi életmód.” – tette hozzá.

Anélkül, hogy feláldozta volna az 1920-as évek könnyed érzését – egy olyan korszakot, amikor a filmsztárok egyiptomi újjáéledő szobákat építettek, és kínai ópiumágyakkal díszítették őket –, Bullard hozzálátott, hogy átalakítsa otthonát, amelyen partnerével, Michael Green producerrel és terrierjükkel, Divával osztozik. Bullard, aki népszerűsítette a jelenlegi bohém dekor őrületet ügyfelei házaiban és a Palm Springs-i Colony Palms Hotelben, hazahozta, és egy világi szentélyt teremtett, amely helyet ad modern életstílusának, valamint a filmek, a divat, az utazás és a fotózás iránti szenvedélyének.

A tervező egy apró cselédszobát “a világ legkisebb sátoros vetítőtermévé” varázsolt gyöngyház kirakású asztalokkal és egy marokkói medállal, amely csillagfény-mintákat vet a mennyezetre. Egy vendégszoba egy 30 négyzetméteres „úri gardrób” lett, vörös szekrényekkel, cédrussal bélelt kasmírszekrénnyel. A tervező Herb Ritts, Jean Howard és Yul Brynner hollywoodi legendák fényképeivel díszítette a falakat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A domboldalon húzódó udvarhoz Bullard kültéri konyhát, tűzrakóhelyet, szökőkutat és pihenőhelyeket adott hozzá. Stephen Block, L.A. Inner Gardens, Yves Saint Laurent Marrakech-i Jardin Majorelle-jére utalva egy oázist varázsolt.

Bullard, hogy megnyugtassa a tereket, amelyeket mintákkal és texturált szövetekkel töltött meg, máshol visszafogott palettát alkalmazott. „Az őrült színekről ismertem – vallja be –, de a földszinten többnyire fekete-fehér, és ez megnyugtató. Idén 49 gépen ültem – teszi hozzá sóhajtva –, szóval számomra az otthonlét olyan, mint egy nyaralás. A hely, ahol fel tudom tölteni az akkumulátoraimat.”

Bullard a kenti Chislehurstben nőtt fel, egy intelligens külvárosban Londontól délre, ahol egy viktoriánus, amelynek fekete chintz Sanderson függönyei voltak smaragdzöld fákkal és madarakkal. Már ekkor elbűvölték a kastélyok és a nagyszerű szállodák, amelyeket színész-üzletember édesapjával utazva látott. Bullard 12 évesen kezdett csecsebecséket vásárolni és eladni, és enciklopédikus tudást halmozott fel a régiségekről.

Forrás: www.elledecor.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb