„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Ulaman Eco-Luxury Resort: elkészült az öko-üdülőhely második fázisa

A Tabananban, Bali Kaba-Kabában található öko-üdülőhely lélegzetelállító második fázisa számos kulcsfontosságú létesítményt foglal magában, amelyek az egész komplexumot egységesítik. Az Ulaman 1. fázisa rendkívül kedvező fogadtatásra talált a média és a közönség körében, és számos nemzetközi tervezési elismerést és díjat kapott, különösen az UNESCO által nagyra értékelt Prix-Versailles fenntartható építészetért járó díját.

Az első fázist folytatva az Inspiral Architecture and Design Studios olyan anyagok palettájával dolgozott, mint a döngölt föld, a bambusz, a természetes kő és az újrahasznosított faanyagok, de olyan új kulcselemek is beépítésre kerültek, mint a kompozit SIP-panelek. Ezek számos tetőszerkezetben és a fürdőépületben láthatók. Ez az organikus épület kupolák sorozatából áll, hullámzó zöld tetővel, amely az épületet egybeolvasztja a környező ökológiával. A rendkívül alacsony szénlábnyomú panelek újrahasznosított és újrahasznosítható EPS-t használnak földalapú, szálerősítésű polimer vakolattal, ami lehetővé teszi, hogy ezek a panelek erősek, könnyűek és magas hőszigetelő képességgel rendelkeznek.

Az új Lotus éttermi terület egy sor geometrikus podot tartalmaz, amelyek mini holisztikus katedrálisokként működnek. Ezek vízesések szerencsés csomópontja fölött ülnek, amelyek közül az egyiket újonnan hozták létre egy tóból, amelyet a terület közepére visszahelyeztek. Ezt a tavat, amelyet egykor mezőgazdasági okokból elvágtak, újra életre keltették, és lényegében egy mikro-ökoszisztémát élesztettek újjá, ezáltal fényt és hangulatot hozva a helyszínre. Ez a tó víztározóként is funkcionál a vízerőművek működtetéséhez.

Ezeket egészítik ki a parkolóban elhelyezett napelemek. Számos helyiséget is kialakítottak, némelyik a tó fölé magasodik, némelyik pedig a fák lombkoronájába emelkedik 9 méteres magasságban. Ezek a luxusegységek nagymértékben hő- és hangszigeteltek, belül nagyvonalú térrel és messzire nyíló kilátással rendelkeznek. Az egyéb létesítmények közé tartozik egy edzőterem, egy jógapavilon, egy természetközeli medence és egy kis konferenciaterem.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Összefoglalva, az Ulaman Phase 2 úttörő a fenntartható technológiák és anyagok koherens és egyedülálló kombinációjával. Emellett a környező ökoszisztéma megőrzése és újjáélesztése is példaértékű. Az Ulaman egy nyilatkozat és tanúságtétel arról, hogy mit lehet elérni, ha az ügyfél és az építész tervezőcsapat közös céllal dolgozik együtt, hogy a fenntartható intelligens tervezési megoldások megteremtése érdekében a lehetséges határokat feszegessék.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb