„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

10 belsőépítészeti trend 2022-ből

A 2022-es év zárásaként visszatekintünk arra, hogy az idei év hogyan vezetett be új adaptációkat életmódunkban, munkánkban és az épített környezetünkkel való interakcióban, különösen azután, hogy kitörtünk az évek óta tartó, példátlan változásokból.

Az idei dizájn-identitás leírásának egyik módja az, hogy nincs ilyen. Ezen az átmeneti időszakon át az ihletet a külföldi utazások, a magával ragadó virtuális világok, a bolygóval és a vele együtt járó nyugalommal való eggyé válás, az expresszionizmust és az egyéniséget hirdető platformok, valamint a merész perspektíváiról ismert, trendalakító generáció adta.

Számos 2020-as és 2021-es belsőépítészeti trend maradt domináns 2022-ben is, mint például a biofil elemek, a ívek és a szabadon folyó formák, valamint a tompa árnyalatok. Tekintettel arra, hogy az elmúlt néhány évben mindannyian időnk nagy részét zárt térben töltöttük, és az érzelmi, fizikai és mentális jólétet kezdtük előtérbe helyezni, szokásaink határozták meg, hogyan nézzünk ki a körülöttünk lévő tereket: funkcionálisnak, vonzónak, nyugodtnak és játékosnak, kapcsolatban a külvilággal.

A világ 2022-es dinamikáját tekintve, legyen az gazdasági, környezeti vagy társadalmi, a pandémia előtti napok finom visszaemlékezéseit láttuk újonnan bevezetett viselkedési formákkal kombinálva. Sok trendriporter azt jósolta, hogy a világjárvány utáni napok a “Roaring 20”-as éveket utánozzák majd, amikor az emberek éppen kiszálltak a háborúból, a terhekből és a korlátozásokból a felszabadulás, a túlzás és a báj világába. Ez a társadalmi-politikai eseményekkel és a metaverzum bevezetésével együtt meghatározta az enteriőr, a grafika, a divat és a webdizájn terén tapasztalható trendeket: befogadóképesség, gördülékenység, visszafogott, de mégis élénk vonások és a Földanya felé való rábólintás.

Idén sokféle lakberendezési irányzatot láthattunk; hol új, hol ismerős, hol pedig a korábbi tételekből újrahasznosított. A természetes sziluettek által ihletett organikus és szobrászati formák erősen megjelentek a bútorokon, világítótesteken és válaszfalakon. A kiskereskedelmi és vendéglátóipari dizájn világában az építészek és a tervezők különféle módokat találtak arra, hogy elmondják a márkák mögötti történetet, és vizuális és fizikai narratívákká alakítsák át azokat.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A nosztalgikus tervezési irányzatokat újra bevezették, hogy illeszkedjenek a kortársabb kontextusba. A „nyílt tér” fogalmát is újragondolták; a folytonos, akadálymentes belső terek helyett megemelt peronokat, alacsony válaszfalakat és a padlóanyagok kontrasztjait alkalmazták, hogy „virtuális” elválasztást hozzunk létre két szoba között, miközben fenntartjuk a vizuális inkluzivitást. Esztétikai szempontból pedig a színpalettákat, az anyagválasztást és a kiegészítőket erősen a sivatag földrajzi adottságai inspirálták.

Olvass tovább, és fedezz fel 10 tervezési trendet, amelyek 2022 belső tereit formálták:

Történetmesélés a tervezésen keresztül

Robbanás a múltból

Organikus és szobrászati formák

Újragondolt nyílt terek

Üvegblokkok

Neon

Csempe mindenhol

A sivatag ihlette

“Egy kicsit mindenből” Dekoráció

Kiemelt csontvázak

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb