„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Újraindul a világ legmagasabb felhőkarcolójának építése Szaúd-Arábiában

Újrakezdődtek a szaúd-arábiai Jeddah Tower építése, a chicagói székhelyű Adrian Smith és a Gill Gordon Architecture stúdió által tervezett felhőkarcoló, amely várhatóan a világ legmagasabb épülete lesz.

A dubai székhelyű Middle East Economic Digest (MEED) magazin szerint közel egy évtizednyi építkezés után folytatódik a projekt a munkálatokon. Az Adrian Smith + Gill Gordon Architecture (AS+GG) által tervezett felhőkarcoló a tervek szerint eléri az 1000 méteres magasságot.

Ezzel magasabb lenne, mint a jelenlegi rekorder, a 828 méter magas dubai Burj Khalifa, egy torony, amelyet Smith a Skidmore Owings & Merrill (SOM) építészeti stúdióban töltött idejében vezetett.

A korábban Kingdom Tower néven ismert Jeddah Tower látványtervei egy sima üvegbevonatú szerkezetet mutattak, háromszög lábnyommal és uszonyszerű bemélyedésekkel az oldalán, amely a csúcsig elkeskenyedik.

A Jeddah Tower egy Four Seasons szállodát, rezidenciákat, irodákat, valamint a világ legmagasabb kilátóját egy megépített épületben fogja tartani. Az első képek a leendő toronyról 2011-ben jelentek meg, és 2013-ban megtörték a talajt, de a projektet megzavarták az állandó indítások és leállások.

Ezek közé a késésekbe beletartoznak azok a késések, amelyeket munkaügyi problémák okoztak, miután a Binladin Csoportot leállították a projektből tulajdonosa, Bakr bin Laden miatt, akit a 2017-es korrupciós tisztogatások részeként tartóztattak le az országban.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A MEED szerint a fejlesztő Jeddah Economic Company (JEC) jelenleg új ajánlatokat keres egy vállalkozóra a projekt befejezéséhez. A projekt cölöpözése és alapozása elkészült, 2018-ban az épület elérte a 63. emeletet. Az AS+GG nem válaszolt a projekt állapotának megerősítésére irányuló kérésekre.

Szaúd-Arábia számos fejlesztési projektet hajt végre, és jelenleg legalább 14 “gigaprojekt” van folyamatban, köztük a 170 kilométer hosszú The Line nevű város. Ez a Neom projekt része, amelyet az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa bírált.

Dzsiddában egy 5,7 millió négyzetméteres Jeddah Central nevű lakó- és művészeti komplexum terveit terjesztették elő, amelyet az ország állami vagyonalapja – az Állami Befektetési Alap – finanszíroz.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb