„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A NØRA stúdió egy mallorcai hagyományos házat újított fel

A NØRA stúdió a mallorcai Muro templommal egy utcában található egy háromemeletes, marès homlokzatú, nagy lehetőségeket rejtő házat újította fel. A Casa Interstici belső tereit semleges színpaletta jellemzi, túlnyomórészt bézs, barna és narancssárga, amelyek akkor nyernek életet, ha a napfény kiemeli a falak kövét és a padló faanyagát.

A szerkezet fő térfogata a projekt középpontjaként emelkedik, egy rehabilitációs folyamatot szervezve, amely három alapvető műveletet foglal magában: kiürítést, feltöltést és befejezést. Ebben a munkában döntő szerepet játszott az anyagok közötti kölcsönhatás, ahol a homokkő, a helyi kő és az acél, a megrendelő életében elválaszthatatlan anyag, a fények, textúrák és tónusok kontrasztjainak viszonyát alkotják, egyesítve az újat a régivel.

A házba belépve egy szervizmodul hozza létre a keringést, amely összeköti a stúdiót és a nagytermet. A nappaliban a szemünket a legmagasabb pont vonzza, ahol a természetes fény elönti a teret. Itt a nappali dupla magassága kitágul, különböző szintekkel összekapcsolva a lépcsőn át, felfedve a rejtett tereket a nyílások között.

A vizuális folytonosságot a projekt során az elosztási és szolgáltatási területeket magában foglaló közbenső emeletek biztosítják, amelyek megfigyelési pontként szolgálnak a magasságok kölcsönhatásának értékeléséhez. Ezek az új padlók anyagi kapcsolatot igyekszenek kialakítani a megújult külső térfogattal, látványos kilátást nyújtva a tetőre, a tetőablakra és a felhasznált anyagok sokféleségére.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A hátsó homlokzaton, ahol korábban egyszerűen csak egy kis szoba volt a kötethez csatolva, most a főlakosztály és a konyha és az ebédlő is található. Ez az új kötet különbözik a már meglévő szerkezettől, mivel a lépcsőt elválasztó elemként használja, és emelkedettség érzetet kelt. A padló folytonossága belül és kívül egyaránt tisztázza a terek közötti határokat, hangsúlyozva a felső térfogat jelenlétét.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb