„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Tatiana Bilbao Estudio romszerű akváriumot épít Mexikóban

A Tatiana Bilbao Estudio építészeti stúdió egy akváriumot épített ki Mazatlánban, Mexikóban, egy labirintusszerű szerkezettel, amely “egyesíti a tengeri és a szárazföldi elemeket építészeti tervében”.

A Cortez-tengeri Kutatóközpont az óceán melletti torkolatban található, és a Mazatlán Central Park általános regenerációs projektjének része. A Tatiana Bilbao Estudio célja, hogy az épület egy víz által elárasztott romhoz hasonlítson, amelyet a jövőben fedeznek fel, miután a víz visszahúzódott, és virágzó ökoszisztémát hagy maga után.

“Képzeld el, hogy 2289 volt, és egy 2023-ban épült épületre bukkantunk anélkül, hogy tudtuk volna a célját vagy az okát” – mondta a stúdió.

A Cortez-tengeri Kutatóközpont hatalmas betonszerkezetének célja, hogy az emberi és állati élet zökkenőmentes keverékét hozza létre. Háromszintes szerkezete egy szomszédos zöldterülethez kapcsolódik, egy sor kamrával, amelyekben nagy tengeri élettartályok találhatók. Ezek közé tartozik egy hatalmas óceáni tartály, egy stingray tartály és egy érintéses tartály, hogy betekintést nyújtsanak a tengeri ökoszisztémák különböző típusaiba.

Monumentális betonfalak állnak ki különböző szögekből az épületben, míg egy nagy rotunda csigalépcsővel tartja a projekt középpontját. A stúdióalapító, Tatiana Bilbao elmondta, hogy a cél az akvárium tipológiájának újragondolása volt, amely szerinte elidegeníti az embereket az állatok életétől.

A földszinten találhatók az adminisztratív területek és a nagy bejárati tér, míg a második szinten egy dupla magasságú tér található, amelyet egy sor kisebb, tartályos helyiség veszi körül. A legfelső emeleten további tartóterek helyezkednek el, amelyek felett tetőkertek találhatók.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az épület két végén nagy lépcsőházak vezetnek fel a központon, egy másik pedig a központi téren halad lefelé, ahonnan a látogatók bejuthatnak a kiállítóterekre. Mindegyik nagy és kis kamrához különböző be- és kijáratok vannak, amelyekben étterem és előadóterem, valamint kutatóközpont is található.

A betonfalak az egész belső térben szabadon maradnak. A kisebb helyiségek közül sok – amelyek alakja és mérete változó – nyitott tetővel rendelkezik, míg az akvárium terei sötéten megvilágítottak és barlangszerűek. A Cortez-tenger kutatóközpontjában medencéket és növényzetet használnak a látogatók és a növény- és állatvilág közötti kapcsolat erősítésére.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb