„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Tükrök használata a belső terek kibővítésére és átalakítására

A projektek egyik leggyakoribb dísztárgya, a tükrök már a Badariai civilizáció óta léteznek, i.e. 4000 körül. Anyagának és gyártásának számos átalakulásával a tükör egy dekoratív tárgy, és tervezési stratégiaként is szolgálhat.

Az első talált tükrök személyes tárgyak, amelyeket kézzel, fémek, például réz vagy ezüst csiszolásával készítettek. A középkorban a tükröket higanyoldatból és üveglapból készítették. Manapság a tükröket iparilag gyártják kémiai oldatból, ezüstöt használva alapanyagként. Az iparosítás lehetővé tette, hogy nagyobb méretekre és más funkciókra tegyenek szert a személyes használati tárgyakon túl,: és az iparban, a tudományban és az építészetben is felhasználhatók legyenek.

Az építészetben a tükrök a paloták és kastélyok díszítő elemei voltak. A tárgy mégis megmaradt merev lemeznek, amelyet a falra lehetett felhelyezni, szinte burkolatként. Napjainkban a belsőépítészet újra előveszi a tükröt mint dekoratív tárgyat, és ötletes módon használja ki, gyakran azért, hogy a terekben a tágasság érzetét keltse. Íme egy galéria, ami ötletet adhat erre:


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb