Lakberendezés és stílus

Egy élénk színnel telített lakás Párizsban

Egy fiatal, nagyvilági pár beköltözik egy klasszikus Haussmann-épületbe a párizsi Champs-Élysées közelében, és választás elé kerül; hű marad a 19. századi jellegéhez, a magas mennyezethez, a márvány kandallókhoz és a kecses szobákhoz, vagy pedig a szélnek ereszti az óvatosságot. Egy pillantás a színekkel telített szobákra, és nyilvánvalóvá válik, hogy melyik utat választották.

Julien Sebban, a négyéves Uchronia cég párizsi születésű alapítója volt az, aki segített a háztulajdonosoknak lebontani a komfortzónájukat. Sebban, aki hat évig Londonban tanult építészetet, gyorsan hírnevet szerzett magának olyan terekkel, amelyek önfeledten csapolnak a korszellemre. A legjelentősebb talán a tavaly a párizsi Musée d’Art Moderne de Parisban megnyitott Forest nevű étterem, előtte pedig a Créatures, a Galeries Lafayette tetején található pop-up étterem, amely azóta a város étkezési és társasági életének szezonális alapjává vált.

A cég neve maga is egy neologizmus, amely a 19. századi francia filozófus, Charles Renouvier könyvének címéből, az Uchronie-ból származik, és világunk egy hipotetikus időszakára utal. Az építész multidiszciplináris kollektívája tehát egyfajta anakronizmus, amely a jelenlegi pillanatunk és annak egy szeszélyes, savas árnyalatú, perifériás látókörünkön túl lebegő változata között helyezkedik el.

Az Uchronia jellegzetes, túlméretezett motívumok, hullámzó vonalak, élénk színek és minták használata minden egyes projektjét azonnal sztárrá tette a közösségi médiában. “A háztulajdonosok meg akarták tartani a hagyományos Haussmann-lakás gondolatát, de őrült részletekkel” – mondja Sebban a 240 négyzetméteres térről, amely a 8. kerületben, a Triangle d’Or nevű csicsás negyedben található. “Ezért megtartottuk az eredeti elrendezést és a padlózatot, de mindent a feje tetejére állítottunk.” – mondta.

A háztulajdonosok mindketten a luxus világában mozognak és gyakran vendégeskednek; a terüket úgy kellett kialakítani, hogy megfeleljen ennek az életstílusnak. Ezen túlmenően azt akarták, hogy minden az ékszerekre és kövekre utaljon. “Elképzeltük, ahogyan besétálunk az ékszerdobozunkba, minden egyes drágakő építészeti léptékűre felnagyítva” – mondja a feleség. “Pontosan ezt kaptuk.”


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az Uchronia számára ez volt a kiindulópont. A cég csodálatos ívek használata nem volt elég – ebben az esetben szó szerint, mivel az ügyfelek azt akarták, hogy a belső tér elemei fazettáltnak tűnjenek, mint a drágakövek. Ennek az érzésnek a megteremtése érdekében a cég a részletekre összpontosított: a kandalló fölé tükröt helyeztek, amelynek szélei mentén japán aranylevél rétegeket illesztettek be smaragd és akvamarin árnyalatokban; a különböző kövekre – malachit, zafír, opál és rubin – utaló egyedi hardvereket terveztek; a festett selyemfüggönyöket, amelyek színben illeszkednek az egyes szobák ékszertónusú falaihoz, kifejezetten Justin Morin művész megrendelésére készítették.

Az étkezőasztal hét darabból készült, hogy szét lehessen húzni. Tizenhatan férnek el rajta, és a középső rész kivehető, és tálaláshoz mellékasztalként használható. Összesen 40 láb van, amelyek mindegyikét úgy kezelik, mint egy ékszert, kalapált acélból készültek. A konyhában a cég tervezte és készítette el a legelső ólomüveg ablakokat; máshol az Atelier Romával együttműködve egyedi dégradé falkezelést (egy gradiens színskála, amely az ombréval ellentétben többféle árnyalatot is lehetővé tesz) fejlesztettek ki, és a nappaliban kék, az étkezőben pedig mohazöld színben alkalmazták. “Ami egykor banális volt” – mondja a feleség – “az most varázslatos”.

Az ügyfelek kerülték a kiadásokat; a lakást aukciókon és a párizsi bolhapiacon talált vintage darabokkal rendezték be, az egyedi Uchronia-darabok mellett. A projekt összesen hét hónapot vett igénybe, amelyet kizárólag a tervezésnek és a dekorációnak szenteltek. “A szabad szellemük beszélt hozzánk” – mondja a feleség Sebbanról és csapatáról. “Amikor találkoztunk Juliennel, tudtuk, hogy le tudja fordítani a sajátos érdeklődési körünket, a vágyainkat, az életmódunkat egy olyan csodákkal teli otthonba, amely olyan, mintha mi lennénk.” Mi lehetne ennél klasszikusabb?

Forrás: www.elledecor.com

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb