„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Csigalépcsők a kortárs építészetben

A többszintes építészet egyik legfontosabb eleme a függőleges keringés, amely liftek és lépcsőfeljárók formájában testesül meg. És bár egyes cégek úgy döntenek, hogy diszkréten közelítik meg a koncepciót, mások úgy döntenek, hogy különös figyelmet szentelnek neki, és szobrászati alkotássá, központi elemmé alakítják.

A helikoid lépcsők ebben az esetben a kedvencek közé tartoznak, ha a figyelem összpontosításáról van szó, és a kollektív tudatunkban őrzünk néhány ikonikus példát, mint például az O’Gorman-House lépcsőháza, ez a darab adott egy bizonyos karaktert a műnek, és szinte lehetetlen elképzelni nélküle.

O’Gorman-House

Vannak különböző példák szerte a világon, amelyek különböző anyagokkal és technikákkal fedezik fel ezt az elemet, egyes esetekben a lépcsők nagy fesztávot alkotva fordulnak, mint a Nemzetközi Barokk Múzeum esetében, másokban élénk színeket használnak olyan anyagokon, mint az acél, másokban pedig olyan elemként kínálják, amely szolgáltatást nyújt, de mégis nagyon érdekes vizuális befejező elem.

Nemzetközi Barokk Múzeum

Korábbi alkalmakkor már feltártuk a különböző típusú lépcsőket, amelyek a tervezés kulcsfontosságú darabjaivá váltak, és cikkeket kínáltunk a csigalépcsők számításával és tervezésével kapcsolatos információkkal. Most bemutatunk egy összeállítást olyan projektekből, amelyek ezt a típusú lépcsőt alkalmazzák:


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb