„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

TP Bennett “nagyon magasra teszi a lécet” a fenntarthatóság terén a teljesen elektromos hajtású leedsi irodával

A Dezeen által készített videóban a TP Bennett építészstúdió elmagyarázza, hogy a Leedsben található, teljesen elektromos irodaházat úgy tervezték, hogy “javítsa a benne lakók egészségét és jólétét”.

A Wellington Place 11 & 12 névre keresztelt épület a hely korábbi vasútállomásként való használatának esztétikájából merít, bronz és ezüst homlokzata a vasúti sínek színeire utal. “A tervezési narratíva valóban azt mutatta, hogy az épületet a helyére öntötték” – mondta Leaver.

A TP Bennett igazgatója, Andrew Leaver szerint az épületet úgy tervezték, hogy az Egyesült Királyság egyik legfenntarthatóbb kortárs irodája legyen.

“Az épület az első NABERS design-értékeléssel rendelkező ötcsillagos épület Londonon kívül, amely kiemelkedő BREEAM minősítést és kétcsillagos Fitwel minősítést ért el” – magyarázta Leaver a videóban.

A 24 000 négyzetméteres épületet két, a negyedik és a felső szintről összekötött tömbből alakították ki, amely különböző méretű alapterületeket kínál a leendő bérlők számára.

“A négyes és a felső szintről kapcsolták össze őket, ami az alsó szinteken kisebb, a felső szinteken pedig nagyobb alapterületeket hoz létre, ami fantasztikusan alkalmas arra, hogy a potenciális vásárlók számára különböző méretű alapterületeket kínáljon” – magyarázta Miles Jones, a fejlesztő MEPC vezető fejlesztési menedzsere. Jones kifejtette, hogy az épületet úgy tervezték, hogy “hihetetlenül fenntartható legyen a működési energiája”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A recepciós részeken zöld növényekkel beültetett falak teremtik meg a lágy hangulatot, a felsőbb emeletek nagyméretű üvegezései pedig napfénnyel árasztják el a teret, és tágas kilátást biztosítanak.

“Minden elektromos, nincs gáz, így az épület működtetéséhez nem használunk fosszilis tüzelőanyagokat” – magyarázta Leaver. “Tetőteraszok is vannak, így az emberek hozzáférhetnek a szabadtéri terekhez. Építészként kollektív felelősségünk, hogy ne csak a környezetet tartsuk tiszteletben, hanem az épületeket használó lakók egészségét és jólétét is javítsuk” – tette hozzá Leaver. “És ebben a tekintetben úgy látjuk, hogy ez az épület nagyon magasra teszi a lécet.” – jegyezte meg.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb