„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
napi hírmorzsák

A BIG lett Neom nyolcszögletű kikötővárosának főtervezője

A dán Bjarke Ingels Group – BIG stúdiót nevezték meg a szaúd-arábiai Neom fejlesztés részét képező Oxagon úszó kikötőváros mestertervének a Velencei Építészeti Biennálén rendezett kiállításon.

A stúdió a brit Adjaye Associates stúdió, az osztrák Coop Himmelb(l)au és Delugan Meissl Associated Architects stúdiók, az olasz Studio Fuksas és Luca Dini Design and Architecture irodák, valamint a német LAVA stúdió mellett szerepel a Neom projektben közreműködőként a Velencében megnyílt Zero Gravity Urbanism kiállításon.

A Velencei Nagycsatornán található művészeti galériában berendezett kiállítás a Szaúd-Arábia északnyugati részén található széles Neom fejlesztés részeként készülő városokat mutatja be. A kiállításon a BIG-nek tulajdonított The Line – egy tervezett 170 kilométeres vonalas város -, valamint a Trojena síközpont, Sindalah szigeti üdülőhely és Oxagon kikötőváros makettjei láthatók.

A “világ legnagyobb úszó építményeként” jellemzett fejlesztés egy nyolcszög alakú kikötő és logisztikai központ lesz. A tervek szerint a Vörös-tengeren, a Neom régió messze déli részén épülne, hogy összeköttetést biztosítson a Szuezi-csatornán keresztül közlekedő hajókkal.

A kiállításon a jellegzetes nyolcszögletű kikötő makettjeit és látványterveit mutatták be. Míg a város egy része a szárazföldön lesz, egy nagy része a Vörös-tengerbe nyúló úszó építmény lesz. A projekt fejlesztői azt állítják, hogy ez a parton kívüli rész, amely vízzel teli terek köré rendeződik majd, amelyeket kis csatornák kötnek össze, a “világ legnagyobb úszó építménye” lesz, amikor elkészül.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fejlesztés a hajózási létesítmények mellett tartalmazni fog egy sétahajó terminált és egy oceanográfiai kutatóközpontot is. Az Oxagon egyike annak a 10 régiónak, amelyek a vitatott Neom projektet alkotják.

Tartalmaz továbbá egy Luca Dini Design and Architecture által tervezett luxusszigetet, egy síközpontot, amelyet a Zaha Hadid Architects, az UNStudio, az Aedas, a LAVA és a Bureau Proberts tervez, valamint egy 170 kilométer hosszú, The Line nevű várost.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb