„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Történelmi stockholmi moziból szőnyeg bemutatóterem

A Studio Giancarlo Valle belsőépítészeti cég egy 20. század eleji stockholmi mozit alakított át a Nordic Knots szőnyeggyártó cég bemutatótermévé, helyreállítva az eredeti kőből készült részleteket, valamint meleg fával és csiszolt acéllal kiegészítve azt.

A Stockholm központi Östermalm kerületében található 150 négyzetméteres eredetileg moziként funkcionáló épület felújításának részeként a Studio Giancarlo Valle restaurálta a meglévő márványt – egy hagyományos svéd kőfajtát, a Kolmårdsmarmor-t -, valamint az épület nagy központi lépcsőházát.

A stúdió kortársabb elemeket is hozzáadott, például csiszolt rozsdamentes acélból készült részleteket, valamint dió- és tölgyfa bútorokat. A Nordic Knots társalapítója, Liza Laserow azt szerette volna, ha a belső térben az 1918-as épület eredeti részleteiből minél több megtalálható lenne.

A márkának sikerült találnia egy svéd céget, amely képes volt lemásolni az eredeti terrazzót, hogy a teljes padlófelületet beborítsa. A kőpadlót és a falakat különféle természetes anyagok egészítik ki. Tölgy és diófa polcok díszítik a Sample Bar falait, egy olyan helyiséget, ahol a vásárlók különböző Nordic Knots szőnyegek mintáit tekinthetik meg, és ahol a Studio Giancarlo Valle egyedi készítésű tölgyfa társalgószékeket mutatott be.

A Studio Giancarlo Valle a Nordic Knots bemutatóteremben ecsetelt acélelemeket is elhelyezett, többek között a fő galériaterületen található, egyedi készítésű acél és diófa kávézópulton és a Sample Bar egyik asztalán. A bútorokat mindenütt az épületre utalva tervezték, mint például a kávézó bár ívelt előlapját, amely az ajtóoszlopok formáját tükrözi.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Laserow és társalapítója, Fabian Berglund korábban már dolgozott Valle-val egy szőnyegsorozaton a cég számára, amelynek eredményeként négy dizájn született, köztük egy teljesen bézs színű szőnyeg nyitott kezek mintájával és egy piros szőnyeg virágbimbókkal. Ezek díszítik a bemutatóterem falait és padlóját. Az épület hátsó részében találhatók a vállalat tárgyalótermei és irodahelyiségei, amelyekben fából készült bútorok és telített kék és mustársárga színpaletta található.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb