„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Mi az a “gofri” mennyezet? 47 enteriőr, amelyek a rács alatt élnek, szó szerint

A mennyezet a szemünk előtt rejtve gyakran az utolsó felület, amelyre a belsőépítészek és építészek gondolnak, pedig az akadálymentes vakolat vagy beton kiterjedt síkja sokkal több kreatív szabadságot kínál, mint gondolnánk.

A modern tervezési szabályok megkövetelik, hogy a mennyezetet tisztán tartsuk. Nem egy teleszkópos felmosófelszereléssel, hanem a popcorn spray, a faforgács tapéta vagy a vakolat mintázatának eltávolításával, amelyek a saját mennyezetekkel kapcsolatos emlékeimben kísértik a múltat.

Míg sok ügyfél beletörődéssel fogadja ezt a tiszta vonalak iránti kortárs igényt, és sima vakolatfelületeket választ, nem feltűnő, de feledhető süllyesztett foltokkal, más, merészebb ügyfelek felismerik a mennyezetben rejlő kreatív lehetőségeket.

A gofri- és kazettás mennyezetek általában négyzet alakú rácsmintázattal rendelkeznek, de esetenként geometrikusabb, hogy mélységet vagy fényt adjanak, vagy hogy támogassák a nagyméretű belső tereket. Íme egy válogatás olyan projektekből, amelyek vagy hozzáadnak, vagy felfedik a “gofri” és kazettás mennyezeteket, hogy megváltoztassák a szoba építészeti hangulatát. Kényelem és csendes kényelem hozzáadása, a fény vagy a fényhatások irányításának segítése, valamint a színek és anyagok kontrasztjának finom lehetőségeinek biztosítása.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A kazettás mennyezetek a latin “basked” szóból származnak, és olyanok, amelyek geometriai rácsban keresztezik a gerendákat, hogy közöttük rendezett mélyedések sorát hozzák létre. Gyakran használják a kábelek és a szellőzés elrejtésére, a tökéletlenségek elfedésére vagy a mélység növelésére, ez a gyakorlat a reneszánsz kori építészetben azért vált népszerűvé, mert képes volt a látogatók figyelmét a mélyedésekben megjelenített bonyolult díszlécekre vagy falfestményekre irányítani. A kazettás mennyezetek modern alkalmazása tehát arra használható, hogy eleganciát és királyságot kölcsönözzön egy térnek.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb