„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Tökéletes szimfónia a természetes és az épített környezet között; egy magtárból lett luxus nyaralót

Képzeld el, hogy egy rohanó folyó hangjára alszol el, és madárcsicsergésre és egy pazar zöld táj látványára ébredsz. Az építészet másodlagossá válhatna, ha nem lenne ilyen alaposan megtervezve.

A Portugáliában, Arouca városában található Granary House – amely rövid időre kiadó a www.rustic-complex.com weboldalon – a szeretet munkája volt, és egy ritka lehetőség eredménye egy teljesen különleges és egyedi projekt megvalósítására.

A lehetőség két tényező kombinációjából adódott: egy magtár (a régió hagyományos, keskeny arányokkal rendelkező, nagy potenciállal rendelkező, újraértelmezhető épülete) és a földrajzi/természeti környezet: egy folyóra néző, pazar zöld terület, amely tökéletes helyszínt biztosít egy egyedülálló, a világon egyedülálló építészeti objektumot.

Az olyan mesterek által tervezett kivételes házakból merítve inspirációt, mint Peter Zumthor, a Studio Mumbai, Herzog&de Meuron vagy Vincent van Duysen, a Granary House célja az volt, hogy elérje azokat az alapvető jellemzőket, amelyek e referenciaprojektek minőségét meghatározzák: a tervezés költőiségét és koherenciáját minden fronton.

A folyamat egy koncepció, egy építészeti nyelv meghatározásával kezdődött. Ezt követte az anyag- és színpaletta összeállítása, amely az egész építészetet, a külső és a belső teret egyaránt artikulálja. Így a ház külső burkolatának és környezetének kialakításától kezdve a belső terekig, a kivitelezésig, a bútorok, textíliák és a legapróbb tárgyak kiválasztásáig alapvető előfeltétel lett az előre meghatározott vizuális lexikon tiszteletben tartása, hogy egy koherens egészet hozzanak létre.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A ház erősségei nyilvánvalóak voltak. A főszereplő a régióra jellemző palatető, amely a helyi romokból kinyert, elöregedett pala újrafelhasználásával készült. Aztán a térfogat karcsúsága és a lamellás sötét fa – a hagyományos magtár egyszerre minimalista és rusztikus újraértelmezése -, amely ellentétben áll az észak felé eső földterület bevágásából eredő sziklával. A homlokzatburkolat finom, sötétített fa lécekkel, és mindenekelőtt annak déli irányban csúszó fa nyílászárókra való felosztása a homlokzatot élő, dinamikusan változó elemmé alakítja. A ház néha egy monolit szigorúságát, néha pedig egy szelídebb arcát mutatja, amely különböző belső élményeket fokoz. Kívülről nézve, függetlenül a redőnyök elhelyezésétől, a kompozíció kiegyensúlyozott és érdekes.

Belül a ház elidőzésre invitál. A rengeteg természetes fa és annak állandó párbeszéde a mikrocement ásványi bézs-földjével (amely a hátsó térkő színére emlékeztet) a melegség és az otthonosság légkörét teremti meg, amely a kandalló bekapcsolásakor még inkább felerősödik. A fekete fém részletek ropogós kifinomultságot kölcsönöznek. Az aprólékosan megtervezett csigalépcső szoborszerű elemmé válik a nappaliban. Az emeleten a fő hálószoba ferde mennyezete faszerkezetével és nagyvonalú belmagasságával nagyszerűséget sugároz. Az egész hálószobán keresztül egy keskeny erkély fut végig, amely a szabadtéri teraszban csúcsosodik ki, ahol a szerkezetbe integrált kanapék és egy kis medence található.

A pazar zöld panoráma tökéletes hátteret biztosít a szemlélődéshez, miközben a nap a fa léceken keresztül leselkedik, költői fényjátékokat generálva az egész házban, kedvezve a kinti és a belső tér közötti állandó párbeszédnek. A ház kiemeli a tájat, és új tájat hoz létre. Ennek a szimbiózisnak az eredménye a tökéletes menedék a mindennapi élet nyüzsgése elől, ahol teljes épített kényelemben és tiszta vizuális élvezetben élvezheti a természetet.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb