„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Az ellentétek vonzzák egymást; kontrasztos geometria, könnyed és szolid anyagok

A State of Kin építészeti cég finoman utalva a terület és a környező városi szövet történelmére, azzal a szándékkal közelítette meg a kis belvárosi telket Ausztráliában, hogy maximalizálják az élettereket a szűk kerületben, és egy felújított örökségi gyár illúzióját keltsék annak ellenére, hogy a szerkezet új építésű.

Az otthon így vörös téglából épült, amelyeket a környéken található, lebontott karakteres házakból szerezték be. Ennek a helyben beszerzett anyagnak az újrafelhasználása és ünneplése volt a tervezési megközelítés egyik sarokköve.

A környék régi gyárainak fűrészfogazott tetőformái nagy hatással voltak a tervezésre, és a hagyományos téglaépítési és építési módszereket az egész házban alkalmazták, kortárs formákra alkalmazva őket. A hagyományosabb formákra utalva, de eltúlzottan, letisztult vonalakkal, hogy a profil kontrasztja éles legyen a tégla rusztikus textúrájával szemben.

Az ingatlan északi fekvését teljes mértékben kihasználva a hatalmas, dupla üvegezésű kör alakú ablakok lehetővé teszik a látványos fény beszivárgását a belső térbe, miközben biztosítják a hőhatékonyságot, és mindkét oldalról megnyitják az otthon homlokzatát. A rengeteg természetes fény megragadása nemcsak a kisebb alapterület ellenére (a túlfejlesztés nélkül) sok tér érzetét kelti, hanem az egész otthonban összeköttetést biztosít.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A konyha letisztult vonalai követik az ‘alfreskót’, amely egy billenőajtóval is rendelkezik, amely valójában egy garázskapu-modell, amelyet a pár céljaira szabtak. Az ívek némileg hagyományos formákként vannak rétegezve, de a méretarányok eltúlzottak, hogy frissek maradjanak; a téglák halszálkás mintázatban szerepelnek a pince mennyezetén, míg az acél és a szekrények fekete vonalai tiszták és élesek a tégla textúrájával szemben.

A közeg iránti tiszteletnek ez a kinyilvánítása a nosztalgia és az ismerősség érzésében csúcsosodik ki, amelyet a modernitás és a kifinomultság határol. Miközben az esztétika tagadhatatlanul nagyon ipari és nyers, az otthon hangulata texturális, nyitott és meleg.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb