„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Tíz tetőtéri átalakítás neves építészektől, amelyek extra helyet adnak az otthonokhoz

A kihasználatlan tetőterekben aranyat érő lehetőség rejlik. Ha extra helyre van szükséged egy plusz hálószoba vagy vendégszoba gyanánt, esetleg az új hobbid több tárolóhelyet követel meg, a beépített tetőtéri bővítés az egyik legkézenfekvőbb megoldás! Az így kialakított terek rádásul gyakran szokatlan geometriával rendelkeznek, amelyet egy ügyes építész drámai és karakteres új helyiségek létrehozására használhat ki. Íme 10 inspiráló projekt neves építészektől, melyekből ihletett meríthetsz a következő felújításhoz:

West Heath Drive, Egyesült Királyság, Alexander Martin | Alexander Martin londoni építész alakította át a Hampstead-i ház használaton kívüli tetőterét, létrehozva ezt a visszafogott, fénnyel telt vendégszobát és dolgozószobát. A hely T-alakjából adódóan azt három szobára osztották – az egyiket egy integrált könyvespolcnak álcázott mozgó fal mögött rejtették el.

House for a sea dog, Dodi Moss, Olaszország | Dodi Moss építészeti és mérnöki stúdiója egy genovai 17. századi lakóház tetőterét újított fel, egy félemeletet hozzáadva, amely ágyfedélzetként szolgál, hogy maximalizálja az eresz alatti hasznos alapterületet. A rusztikus kivitelű, nyers fa tetőszerkezet, a lakkozatlan fa padló és a durva gipszfal mellé csupán egy egyszerű IKEA székkel van berendezve, mely éjjeliszekrényként funkcionál.

Dormore, Egyesült Királyság, Con Form Architects | A Dormore projekt egy londoni ház kis tetőterében kialakított világos otthoni iroda, amelyet egy olyan ügyfél számára alakítottak át, akinek otthoni munkavégzéshez volt helyre szüksége. Az eredeti tetőből kivágtak egy nagy szeletet, és egy nagy tetőablakkal pótolták, hogy bőséges természetes fény jusson be. Egy kompakt, összehajtott acéllépcsőn közelíthető meg.

Rounded Loft, Cseh Köztársaság, A1 Architects | Az A1 Architects cseh stúdió egy kétszintes lakást épített be egy prágai tömbház tetőterébe. Az alsó szintet elfoglaló nappalit a tetőtér lejtős tetejébe beépített ablakok világítják meg. Az alsó szint a hálószobákat tartalmazza, a felső emeleten a vendéglakosztály található, melyhez egy fából készült könyvespolcokkal szegélyezett lépcső vezet.

Maynard Road, Egyesült Királyság, Widger Architecture | Két rétegelt lemez- falú minimalista hálószoba foglalja el a Hackney első emeleti lakásának régi tetőterét, amelyet a londoni Widger Architecture stúdió alakított át. Mivel a tetőtérnek lejtős tetője korlátozott magasságú volt, az építész egy lapos tetős tetőablakot épített be, amely az ingatlan teljes szélességében nyúlik. A maximális fejtér növelése mellett a stúdió több ablakot is bevezetett, hogy több fény jusson be a beltérbe, optikailag megnagyobbítva a teret.

Alpine Apartment, Szlovénia, Architektura d.o.o. | Ezt a tetőtéri helyet egy két hálószobás lakássá alakította át a szlovén Architektura d.o.o., az ügyfél családi nyaralójaként, a tóparti Bled városában. A központban található egy konyha, amelyet két hálószoba, egy nappali és egy előszoba szegélyez. Mivel a konyha nincs kitéve természetes fénynek, a nappali bejáratának nincs ajtaja, elősegítve a tér megvilágítását. Az otthon fehér, egyedi tervezésű bútorokkal van felszerelve, amelyek igazodnak a szabálytalan alakú tetőtéri mennyezethez, míg a halvány fa padlólapok az otthon alpesi környezetére utalnak.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Gallery House, Egyesült Királyság, Studio Octopi | A londoni építész studió, az Studio Octopi felújította és kibővítette a holtteret a batterseai teraszos viktoriánus ház dőlteteje alatt, egy külön olvasótermet és dolgozószobát létrehozva. A két szobát egy fekete acél lépcső és a hozzájuk illő luc rétegelt lemez falak és padlók egyesítik.

Tetőtéri átalakítás Antwerpenben, Belgiumban, Van Staeyen Interieur Architecten | A tárolásra használt sötét tetőteret alakították át egy világos, multifunkcionális szobaként egy antwerpeni házban. A helyiség tartalmaz egy ágyat, ülősarkot és fürdőszobát, amelyet lucfenyővel burkolt válaszfalak vesznek körül, boltíves portálokkal, ívelt ülésekkel és citromsárga részletekkel. A Van Staeyen Interieur Architecten tervezte, az ügyfeleknek vendégszobaként és társasági térként lányaik számára.

Project Escape, Nagy-Britannia, Small Studio | Az építészeti cég Small Studio egy olvasótermet, hálószobát, öltözőt és fürdőszobát hozott létre egy család számára viktoriánus otthonuk tetőterében, London délkeleti részén. A fürdőszoba és az olvasóterem között egy új, szabadon álló tömör tölgyfa lépcső is található, amely elősegíti a fény bejutását az otthon alsó szintjeibe. Három nagy ablak került beépítésre a tetőtér egyik oldalán, kilátással a hátsó kertre. Az átalakítás fókuszpontja az olvasóterem.

Tetőtér-átalakítás, Franciaország, F + F Architects | Ezt a tágas, világos, telt lakást párizsi stúdió F + F stúdió építészei építették egy strasbourgi szecessziós épület tetőterének átalakításával. Hálószobákat, fürdőszobákat és egy irodát tartalmaz, egy nyitott terű konyhával, étkezősarokkal és teraszos nappalival. A tetőtér eredeti fenyőpadlóját megőrizték.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb