„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A MAD úgy tervezte meg a kínai központot, mint egy lebegő felhőt

A Ma Yasong által, 2014-ben alapított MAD Architects építészeti stúdió bemutatta terveit egy többcélú kulturális központ projektéről, melyet a felhők és az űr inspiráltak. A Cloud Center Qinhuangdaóban, Kína északkeleti részén, a Beidaihe tengerpart közelében található, és az Aranya művészeti és kulturális közösség számára hozták létre.

A pekingi székhelyű építészeti cég úgy tervezte a központot, hogy nevéből adódóan (“Felhő központ”) egy “lebegő felhőre hasonlítson”. A 3853 négyzetméteres területet különböző funkciók befogadására tervezték, és két olyan épületet tartalmaz, amelyek színházat, konferenciatermet, kiállítási tereket és kávézót foglalnak magukban, körülvéve egy szobrászati tájjal, amely visszhangozza a központ hullámzó formáját. A helyszínt egy fal veszi körül, amely magassága fokozatosan emelkedik.

A többcélú épület alacsonyan fekvő lesz, szögletes üvegezett falakkal, amelyek a környező kertekre néznek. A tetejét egy amorf, fehérre festett üvegbe burkolt tető fedi majd, amelynek célja éteri, lebegő megjelenés és érzet kialakítása. Az épület belső tere oszlopoktól mentes lesz, amelyet a tető kiegyenlítésével és felfüggesztésével oldanak meg a központi magtól kiindulva.

A multifunkcionális épületben az örvénylő, barázdált mennyezet egy galaxisra emlékeztet majd, a barázdákba illesztett világítással és tetőablakokkal. A nyitott terű elrendezés és a mozgatható falak biztosítják a tér rugalmasságát, amely kielégíti az épület kiállítási, színházi és konferencia-helyként való működésének igényeit.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A stúdió stratégiai szempontból sziklákat helyezett el a kertek hullámzó területein, amelyek ismertetése a kozmikus téma előmozdítását célozza a bolygók formáinak tükrözésével.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb