Karácsonyi ajándék: Aki velünk építtet, annak ingyenes a gépészeti és villamos, valamint a statikai szakág elkészítése és a hővisszanyerős szellőztető rendszer!

napi hírmorzsák

Egy hosszúkás medence húzódik a portugál Casa Azul

A Bak Gordon Arquitectos portugál stúdió tervezte és kivitelezte a Casa Azul projektet. Az épület egy hosszú medence mellett áll Portugália Alentejo régiójában.

A keskeny, hosszúkás medence, amely a ház déli falán húzódik, volt a kiindulópontja a Bak Gordon Arquitectos tervezésének. A medencét úgy tervezték, hogy tükrözze a környező vidéki tájat, amelyet füves és homokos terep alkot. Az épület geometriai elrendezését, valamint a széles ablakokat és nyílásokat úgy tervezték, hogy a lakóknak bőségesen jusson természetes fény, illetve, hogy több helyet biztosítotsanak a táj megcsodálására. A fény és az árnyék kapcsolata alapvető elemmé vált a tervezésben.

A portugál építészeti cég parafát használt a ház szigetelésére. Ezt pigmentált mészhabarccsal borította, amelyet a terület tája és hagyománya inspirált, mivel az anyagot gyakran használták a helyi ősi építészetben.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az otthonon belül a medence mellett elhelyezett hosszú helyiség egy nyitott terű nappalit és étkezőt foglal magában. Ezt két dupla belmagasságú blokk határolja a két végében, amelyek keretezik a medencét. Az otthon többi helyisége hátrafelé, egy íves falakkal körülzárt belső udvar körül helyezkedik el, amely egy másik kis medencét tartalmaz. A három hálószoba mindegyikéhez saját fürdőszoba tartozik.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb