„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Akciókcsaládi házépítés árKiemelt cikkeinktetőtér beépítés

Tetőtér beépítés könnyűszerkezetes technológiával

Nagyon sokszor kapunk olyan kérdést, hogy könnyűszerkezetes acélvázas vagy favázas házépítés esetén lehetőség van-e arra, hogy kétszintes vagy tetőteres házat valósítsunk meg, azaz ne rácsostartó készüljön.

A válasz egyértelműen IGEN. A kérdés az, hogy mi a célja a födém kiállításának.

2022. július 22. napján épített tetőteres családi ház tetőszerkezeti részletfotója. A normál 80 cm-es tengelykiosztású szaruzat itt 60 cm-es tengelytávval kézül és minden egyes tetőtartó alsó öve és felső övei duplázott “C”profilból készülnek. Értelemszerűen nem csak a tetőben van jelentősen több anyag, hiszen a falszerkezetet is meg kell erősíteni a várható nagyobb terhelés miatt.

Vannak, akik szeretnék esetleg később opcionálisan beépíteni a tetőteret, de a legtöbb esetben csak rakodás céljára szeretné azt használni.

A födémszerkezet készülhet favázszerkezetből, acél vázszerkezetből és akár vasbeton födémből is.

Nagyon fontosnak tartjuk a korrekt ügyféltájékoztatást és ezért az alábbiakban közzétesszük, hogy 2023. augusztusában épülő családi ház vázszerkezet esetében milyen árakkal lehet kalkulálni egyszintes és tetőtérbeépítés esetén.

Egyszintes épület:
Egy egyszerű egyszintes nyeregtetős családi ház acélszerkezetes megoldással megvalósítva, az alábbi műszaki paraméterek alapján: Összes külső és belső acélszerkezetes teherhordó és válaszfal falazat és tetőszerkezet CNC vezérelt gépsoron történő gyártási költsége + anyagköltsége + gyártmánytervezése + szállítása + helyszíni összeszerelése: 86-95 ezer forint négyzetméterenként.

Bonyolultabb, tagolt épület és tetőszerkezet esetén akár 15-25 ezer forintos felárral is kalkulálhatunk, hiszen akár 30-40%-kal nagyobb az anyagszükséglet és a ráfordított munkaidő.

Tetőtérbeépítéses nyeregtetős épület: Abban az esetben, ha acélszerkezetes födémszerkezet készül, tehát nem teljes keresztmetszetű rácsos tartó készül, így nincsenek rácsrudak az egész tetőszerkezetben csak annak a szélső és felső részében, (mint ahogyan az alábbi képünkön is látszik)fesztávtól függően 25-35 ezer forintos felárral kell kalkulálni négyzetméterenként.
Ebben benne van az egyedi tervek méretezése, statikája, a plusz anyag és munkadíj költsége is.

Betonfödém készítése esetén a felár 40-55 ezer forint közötti, de itt 4-5 hetes plusz kötésidővel kell kalkulálni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Értelemszerűen az alsó szint falszerkezete tetőtérbeépítés esetén mindenképpen erősebb szelemenekből készül vagy azok sűrűbben vannak a szerkezetben elhelyezve. Ezt minden esetben egyedi statikai méretező programmal tervezzük és ellenőrizzük.

Az épület nagy részére már felhelyezésre kerültek a tetőtérbeépítéses tetőtartó elemek, egy részük pedig előregyártott állapotban van az épület mellett. Egy 100 m2-es családi ház vázszerkezetet a falak és a tetőszerkezet tekintetében maximum 3 munkanap alatt elkészítünk és átadjuk a Megrendelőink felé. Igény esetén a fóliázást, külső falburkolást, tetőfedést és a nyílászárókat is beépítjük. Lehetőség van, kész, már hőszigetelt, kétoldalon tűz- és vízálló gipsz alapú GlasrocX lapburkolattal ellátott szerkezetet is rendelni, mely szintén 2-3 munkanap alatt elkészül a helyszínen.

Amennyiben szeretne egy acélszerkezetes családi ház vázszerkezetet rendelni, keresse kollégáinkat a kapcsolat menüben és jelen bejegyzésben található elérhetőségeken. Az acélszerkezet gyártása 2022. augusztusi megrendelés esetén 4-5 héten belül megtörténik a gyártmánytervezéssel együtt. Ezután az épület méretétől és tagoltságától függően 2-4 napos üzem szerelés, majd 2-3 napos helyszíni szerelés után átadjuk az elkészített acél vázszerkezetet.

A gyártott szerkezet az összes szükséges és előírt dokumentációval rendelkezik.

A következő munkanapra a GlasrocX tűz, ütés és vízálló külső burkolat is felkerült a házra és megkezdődik a lécezés és fóliázás

Rövid videó az építkezésrőlKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb