„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Akciókcsaládi házépítés árKiemelt cikkeinktetőtér beépítés

Tetőtér beépítés könnyűszerkezetes technológiával

Nagyon sokszor kapunk olyan kérdést, hogy könnyűszerkezetes acélvázas vagy favázas házépítés esetén lehetőség van-e arra, hogy kétszintes vagy tetőteres házat valósítsunk meg, azaz ne rácsostartó készüljön.

A válasz egyértelműen IGEN. A kérdés az, hogy mi a célja a födém kiállításának.

2022. július 22. napján épített tetőteres családi ház tetőszerkezeti részletfotója. A normál 80 cm-es tengelykiosztású szaruzat itt 60 cm-es tengelytávval kézül és minden egyes tetőtartó alsó öve és felső övei duplázott “C”profilból készülnek. Értelemszerűen nem csak a tetőben van jelentősen több anyag, hiszen a falszerkezetet is meg kell erősíteni a várható nagyobb terhelés miatt.

Vannak, akik szeretnék esetleg később opcionálisan beépíteni a tetőteret, de a legtöbb esetben csak rakodás céljára szeretné azt használni.

A födémszerkezet készülhet favázszerkezetből, acél vázszerkezetből és akár vasbeton födémből is.

Nagyon fontosnak tartjuk a korrekt ügyféltájékoztatást és ezért az alábbiakban közzétesszük, hogy 2023. augusztusában épülő családi ház vázszerkezet esetében milyen árakkal lehet kalkulálni egyszintes és tetőtérbeépítés esetén.

Egyszintes épület:
Egy egyszerű egyszintes nyeregtetős családi ház acélszerkezetes megoldással megvalósítva, az alábbi műszaki paraméterek alapján: Összes külső és belső acélszerkezetes teherhordó és válaszfal falazat és tetőszerkezet CNC vezérelt gépsoron történő gyártási költsége + anyagköltsége + gyártmánytervezése + szállítása + helyszíni összeszerelése: 86-95 ezer forint négyzetméterenként.

Bonyolultabb, tagolt épület és tetőszerkezet esetén akár 15-25 ezer forintos felárral is kalkulálhatunk, hiszen akár 30-40%-kal nagyobb az anyagszükséglet és a ráfordított munkaidő.

Tetőtérbeépítéses nyeregtetős épület: Abban az esetben, ha acélszerkezetes födémszerkezet készül, tehát nem teljes keresztmetszetű rácsos tartó készül, így nincsenek rácsrudak az egész tetőszerkezetben csak annak a szélső és felső részében, (mint ahogyan az alábbi képünkön is látszik)fesztávtól függően 25-35 ezer forintos felárral kell kalkulálni négyzetméterenként.
Ebben benne van az egyedi tervek méretezése, statikája, a plusz anyag és munkadíj költsége is.

Betonfödém készítése esetén a felár 40-55 ezer forint közötti, de itt 4-5 hetes plusz kötésidővel kell kalkulálni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Értelemszerűen az alsó szint falszerkezete tetőtérbeépítés esetén mindenképpen erősebb szelemenekből készül vagy azok sűrűbben vannak a szerkezetben elhelyezve. Ezt minden esetben egyedi statikai méretező programmal tervezzük és ellenőrizzük.

Az épület nagy részére már felhelyezésre kerültek a tetőtérbeépítéses tetőtartó elemek, egy részük pedig előregyártott állapotban van az épület mellett. Egy 100 m2-es családi ház vázszerkezetet a falak és a tetőszerkezet tekintetében maximum 3 munkanap alatt elkészítünk és átadjuk a Megrendelőink felé. Igény esetén a fóliázást, külső falburkolást, tetőfedést és a nyílászárókat is beépítjük. Lehetőség van, kész, már hőszigetelt, kétoldalon tűz- és vízálló gipsz alapú GlasrocX lapburkolattal ellátott szerkezetet is rendelni, mely szintén 2-3 munkanap alatt elkészül a helyszínen.

Amennyiben szeretne egy acélszerkezetes családi ház vázszerkezetet rendelni, keresse kollégáinkat a kapcsolat menüben és jelen bejegyzésben található elérhetőségeken. Az acélszerkezet gyártása 2022. augusztusi megrendelés esetén 4-5 héten belül megtörténik a gyártmánytervezéssel együtt. Ezután az épület méretétől és tagoltságától függően 2-4 napos üzem szerelés, majd 2-3 napos helyszíni szerelés után átadjuk az elkészített acél vázszerkezetet.

A gyártott szerkezet az összes szükséges és előírt dokumentációval rendelkezik.

A következő munkanapra a GlasrocX tűz, ütés és vízálló külső burkolat is felkerült a házra és megkezdődik a lécezés és fóliázás

Rövid videó az építkezésrőlKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb