„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

A Splinter Society fekete fából készült bővítményeket adott egy melbourne-i házhoz

Fekete faformák vágják át az egykori munkás házát, nyitott élettereket létrehozva ebben a melbourne-i otthonban, amelyet a helyi stúdió Splinter Society alapítói számára tervezett. A stúdió alapítói, Asha Nicholas és Chris Stanley nem sokkal a diploma megszerzése után, 2005-ben vásárolták meg a házikót, és az elmúlt két évtizedben fokozatosan új terekkel bővítették a Host House nevű projektet.

Ahelyett, hogy egyszerűen meghosszabbították volna az eredeti ház fehér, nyeregtetős formáját, azt kontrasztos formákkal keresztezték, amelyek kitágítják és fényt vonzanak a belső terekbe. Az eredeti fehér házikót először extrudálták, hogy a nyeregtető térfogatát kiterjesszék, hogy a telek elejétől a hátulja felé haladjon az eredeti homlokzat mögött. A meglévő házikó így a “házigazdája” a számos új fekete szerkezetnek, amelyeket idővel hozzáadtak.

A meglévő házikó egy nyitott nappali, étkező és konyha teret, valamint egy hálószobát tartalmaz az otthon bejárata mellett. Az eredeti gerendákkal díszített nyeregtetős mennyezet a konyhai teret jelöli, míg a nappali egy üvegezett üres tér alatt nyílik, amely a ház és az egyik új építmény találkozásánál jött létre. Ez a nagy, világos élettér nagyméretű, összecsukható ajtókon keresztül nyílik a kertre, ahol egy fából készült pergola nyújt árnyékot.

A földszint bővítése mellett a Host House új térfogatai az első emeleten két nagy hálószobát tartalmaznak, amelyek tetején egy tetőterasz és egy fürdőkád található, amelyet egy egyenetlen, fadeszkákból készült parapet vesz körül. Az új szerkezetek mindegyike örült a fekete pácolt faanyagnak, ami egyértelműen megkülönbözteti őket az eredeti ház fehér kivitelétől, és élénkíti a régi és az új közötti területeket.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ez az aszimmetrikus anyagalkalmazás lágyabb éleket eredményez az új tetővonal, a kerítés és a belső tér különböző pontjain. A fekete és fehér kötetek közötti kapcsolaton túl az otthon anyagisága a személyes kísérletezésen keresztül egy gazdag textúrájú megközelítést tár fel. A belső kialakítás az utazásból származó hatásokból merít, a lakótereket kifejezetten a vendégek fogadására és szórakoztatására tervezték. A konyhában a kőből készült munkalap és a megvilágított bárterület éttermi hangulatot hivatott kelteni, míg a lakótérben a mélyzöld, vörös és arany színek gazdag palettájával kialakított ülőhelyek adják meg az alaphangulatot.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb