„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Lakberendezés és stílus

10 tipp a saját szabadtéri konyhád megtervezéséhez

A testreszabott kültéri konyha a végső hátsó udvari luxus, amely szinte egész évben helyet biztosít a szórakozásra és a szórakoztatásra. Egy grill köré összpontosítva, rengeteg munkafelülettel, tárolóval, világítással és a természeti elemektől való védelemmel, álmaid kültéri konyhájának beállítása segít elkerülni az otthonod felmelegedését a nyár hőségének közepén, és kényelmes helyet kínál a hűvös éjszakákon való összejövetelekre. Íme 10 tipp, amelyek segítségével gondosan megtervezheted a saját kültéri konyhádat:

Állandó vagy hordozható?
Ha te vagy az otthonod tulajdonosa, és készen állsz arra, hogy némi pénzt fektess be egy szabadtéri “szórakozóhelybe”, számos lehetőséged van az állandó funkciók telepítésére, beleértve a terasz felületét, a felső védelmet, a pultokat és a közműveket. Ha bérled (vagy egyébként szükséged van arra, hogy a kültéri konyha ideiglenes legyen), ne ess kétségbe. Egy gáz- vagy faszéngrill, néhány időjárásálló hordozható kocsi, egy kültéri étkészlet és egy-két esernyő is jó szolgálatot tehet, és a listán szereplő tippek többsége továbbra is érvényes.

Válaszd ki a legjobb helyet
Gondold át, hol szeretnéd, ha az emberek összegyűlnének az udvaron, esetleg a legszebb kilátás felé mutató helyen. Arról is meg kell győződnöd, hogy minden kívánt kültéri konyhai elemnek bőven lesz helye. Válassz olyan helyet, amely nem túl szeles, és nincs teljesen kitéve a napnak (hacsak nem lefedni tervezed). A házhoz is közel kell lennie, mind az ételek és egyéb tárgyak oda-vissza szállítása, mind pedig a villany-, víz- és gázvezetékek futtatásának megkönnyítése érdekében, ha szükséges.

Építsd a konyhát a grill köré
A grill áll a figyelem középpontjában, akár egy egyszerű és olcsó faszéngrillt választ, akár egy all-in-one kültéri konyhai berendezést, amely extra égőkkel, füstölővel és pizzasütővel van felszerelve. Csak győződj meg róla, hogy a helyét legalább tíz lábnyira teszed az éghető anyagoktól, például a fa burkolattól, a fedélzeti korlátoktól és a fáktól.

Állíts fel négy fő zónát: főzés, előkészítés, tálalás és szórakoztatás
A főzési zóna természetesen a grill és más főzőberendezések körüli terület. Az előkészítési zónának elegendő helyet kell biztosítania az aprításhoz és egyéb feladatokhoz. A tálalási zóna az a hely, ahol tányérok, tálalóedények és egyéb étkészletek várnak majd a feltöltésre. Végül a szórakoztató zóna az a hely, ahol a vendégek lógnak, amíg a kijelölt szakács főz. Ezeket a zónákat kialakíthatod szigetként külön étkezőasztallal, L-alakban bárpulttal a vendégek számára, vagy U-alakban. Bárhogy is legyen kialakítva, ügyelj arra, hogy egyértelmű legyen, hol üljenek vagy álljanak a vendégek, és hol legyen a szakácsnak akadálymentes helye a mozgáshoz és a forró tárgyak kezeléséhez.

Legyen időjárásálló
Válassz strapabíró anyagokat, amelyek ellenállnak a hőmérséklet-változásoknak, valamint a napsütésnek, esőnek és szélnek való kitettségnek. Ha beépített kültéri konyhát tervezel, akkor vagy fém-, fa- vagy cementtömb-kerettel kezd, majd cementlap hátlappal burkold, és olyan burkolóanyagot adj hozzá, mint a stukkó, a cserép, a kő vagy a tégla.

Könnyen tisztítható
Azt szeretnéd elérni, hogy a munkafelület sima és nem porózus, hogy ne foltosodjon és színeződjön el könnyen; a szakértők természetes követ, UV-stabilizátorral ellátott kultúrgránitot vagy tartós kompozit anyagokat ajánlanak. A csempe olcsó, de a zord téli időjárású éghajlatokon megrepedhet, és a fuga tisztítása szintén bosszantó lehet. A kvarc jól néz ki, de a napon megsárgulhat, a rozsdamentes acél pedig nagyon felforrósodik. Ha betont választasz, akkor a felületét érdemes simára csiszolni.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Világítás a feladatokhoz és a hangulathoz
Válassz éles felülvilágítást a munkaterületekhez, például a grill és a munkalapok fölé, és lágyabb, melegebb világítást az összegyűlő helyiségekben. A fényfüzérek, az ösvényvilágítás és talán még egy csillár is kellemes hangulatot adhat.

Tervezd a kültéri konyhát a kényelem érdekében
Fedd le a főző- és ülőhelyeket, hogy védve legyenek az esőtől és a naptól. Egy pavilonszerű tető vagy a ház oldalához fixált tető kiváló megoldás, valamint lehetőség van ereszcsatornák hozzáadására, így gyakorlatilag minden időjárási körülmények között élvezheted a teret. A napellenzők és napernyők könnyű, megfizethető és könnyen eltávolítható alternatívák. A pergola dekoratív választás lehet, különösen, ha fából készült, és stabil szerkezetként szolgál a futónövényzet, például szőlőtőkék, wisteria vagy klematisz számára. És természetesen egy kültéri kandalló vagy egy hordozható teraszfűtés is ad valami pluszt, ami felé vonzódhatnak az emberek a hűvösebb hőmérsékleten.

Tedd szórakoztatóvá
Mielőtt véglegesítenéd a tervezést, gondold át, hogy szeretnél-e televíziót, hangrendszert vagy más szórakoztató, interaktív elemeket beépíteni a helyiségbe.

Ne feledkezz meg a tárolásról
A munkafelületek alatti szekrények nagyszerű helyet biztosítanak olyan tárgyak elrejtésére, mint a grillezőszerszámok, edények, serpenyők és kültéri edények. Használhatsz tároló padokat, kocsikat vagy más leválasztott, ideiglenes tároló bútorokat is. Gondoskodj arról, hogy a szemétnek és az újrahasznosításnak is legyen egy kártevőktől védett helye.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb