„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Természetes textúrák és csiszolt felületek találkozása Fernando Mastrangelo szobrászati bútoraiban

Fernando Mastrangelo lenyűgöző szobrászati alkotásai sziklákból vagy jéghegyekből faragottnak tűnnek. A kifinomult és elegáns kollekciók bútorokat, tükröket és dekoratív installációikat tartalmaznak, melyek elmossák a művészet és a belsőépítészet közötti határokat, és a textúrát és a formát a lehető legjobban kihasználják.

A brooklyni székhelyű Mastrangelo képzőművészeti háttérrel rendelkezik, ami minden általa készített tárgyon megmutatkozik. Mexikóban és Argentínában töltött gyermekkora a természet szeretetét inspirálta, ami a stilisztikai választásait is meghatározza. Esztétikáját “nyers minimalizmusként” írja le, és olyan anyagokkal dolgozik szívesebben, mint az öntött homok, fa, üvegpor, cukor és meglepő módon emberi hamu.

Az egyik kiemelkedő kollekciója a fenti képeken látható DRIFT, egy szoborszerű darabokból álló sorozat, amelyet a gleccserek és természetes földformációk ihlettek a tervező Patagóniában és a Grand Canyonban tett utazásai során. A kanapéból, tükörből, padból és asztalból álló kollekcióban a csiszolt és magasan kidolgozott felületek a nyers és kevésbé megmunkált elemekkel kerülnek szembe. Mastrangelo leírása szerint a kanapé a klasszikus kárpitozás és az éles szélű szobrászati technikák “költői tömegében” áll össze.

A CAPITAL kollekció (fenti képek). egy három tükörből álló sorozat “Aurora”, “Marina” és “Sahara” címmel, amelyek kézzel festett homokkal díszítik a tükröződő felületeket, Dubai természeti szépségére utalva. Egy másik, RIDGE nevű kollekció (lenti képek) sötétebb tónusú, fekete, szürke és fehér homokrétegekkel, amelyek a naplemente utáni távoli tájak illúzióját keltik. Ezek az öntött homokdarabok között dobok, asztalok és falra szerelt táblák, valamint egy 1452 darabból álló, absztrakt hegyek megjelenését utánzó, csiszolt üvegmozaik falitükör is szerepel.

Mastrangelo munkáival nem gyakran találkozhatunk beltéri dizájnvásárokon. Ami őt illeti, a vásárlók következő generációja “nem érdekelt abban, hogy egy standokkal teli kongresszusi központban sétáljon, ahol nem érzi, hogy kapcsolódik az élményhez” – mondta a Surface Magazine-nak. “Utazni akarnak, hogy lássák és interakcióba lépjenek, és részt vegyenek azokban a dolgokban, amelyeket szeretnek”.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tervező gyakran úgy dönt, hogy műveit inkább nyilvános helyeken állítja ki, mint például a “Tiny House” installáció (lenti képek), mely egy buja növényekkel teli interaktív pop-up, amelyet a Times Square-en parkolt le a NYCxDesign ideje alatt. Ez a projekt megmutatja Mastrangelo vízióját a design jövőjéről, újrahasznosított anyagok és kis alapterület felhasználásával a fenntarthatóság előmozdítása érdekében, anélkül, hogy feláldozná a rendkívül “instagrammozható” szépséget.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb