„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Háromszög alakú ház egy háromszög alakú telken

Az After Office által kivitelezett Cinere House egy kétszintes otthon, amely egy lejtős, háromszög alakú telken helyezkedik el Indonéziában. A telek egy T-alakú kereszteződésben helyezkedik el, mely nagyban befolyásolta a ház tájolását. A főépület a telek bal oldali és alsó részén helyezkedik el, amely az úthoz legközelebbi rész. A ház fő koncepciója a bejárat eltérő megközelítése, hogy a ház a lakók zavarása nélkül tudjon vendégeket fogadni.

A Cinere House háromszög alakja pragmatikus és egyszerű megoldás a trópusi éghajlatra. Az elülső homlokzatot zárttá tették, hogy megőrizzék a lakók magánéletét, mivel a ház egy T-csomóponton helyezkedik el. A nyílások, különösen a második emeleten lévők a ház oldalán lévő kertre néznek, biztosítva az átláthatóságot és a szellőzést.

A ház términősége kissé eltér egy megszokott háztól. Ellentétben sok indonéziai házzal, amelyeknek van főbejárata, ebben a házban nincs főbejárati ajtó. Egy álcázott ajtó, amely úgy néz ki, mint egy betonfal, szolgál főbejáratként. Ez köti össze a kocsibeállót és egy kültéri folyosót, amely a bejárati folyosóként és egy lejtős kertként szolgál. Az érkező vendégeket a nappali helyett egy étkező fogadja, így a nappali helyébe lépve, mint a ház központja. Ez a helyiség köti össze a külső tereket, a nappalit, a fő hálószobát, a kiszolgálóhelyiséget, valamint a második emeletet.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A nappali el van választva a főépülettől, és egy folyosó köti össze az étkezővel. A nappali a telek magasabb részén helyezkedik el, szinte a második emelettel egy szinten, nemcsak mint egy szoba televízióval, de a nappali egy melléképület is, amely saját kerttel és kiegészítő helyiségekkel, például púderszobával rendelkezik. Ez lehetővé teszi a vendégek számára, hogy késő estig fennmaradjanak anélkül, hogy zavarnák a főépület többi lakóját.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb