napi hírmorzsák

Háromszög alakú ház egy háromszög alakú telken

Az After Office által kivitelezett Cinere House egy kétszintes otthon, amely egy lejtős, háromszög alakú telken helyezkedik el Indonéziában. A telek egy T-alakú kereszteződésben helyezkedik el, mely nagyban befolyásolta a ház tájolását. A főépület a telek bal oldali és alsó részén helyezkedik el, amely az úthoz legközelebbi rész. A ház fő koncepciója a bejárat eltérő megközelítése, hogy a ház a lakók zavarása nélkül tudjon vendégeket fogadni.

A Cinere House háromszög alakja pragmatikus és egyszerű megoldás a trópusi éghajlatra. Az elülső homlokzatot zárttá tették, hogy megőrizzék a lakók magánéletét, mivel a ház egy T-csomóponton helyezkedik el. A nyílások, különösen a második emeleten lévők a ház oldalán lévő kertre néznek, biztosítva az átláthatóságot és a szellőzést.

A ház términősége kissé eltér egy megszokott háztól. Ellentétben sok indonéziai házzal, amelyeknek van főbejárata, ebben a házban nincs főbejárati ajtó. Egy álcázott ajtó, amely úgy néz ki, mint egy betonfal, szolgál főbejáratként. Ez köti össze a kocsibeállót és egy kültéri folyosót, amely a bejárati folyosóként és egy lejtős kertként szolgál. Az érkező vendégeket a nappali helyett egy étkező fogadja, így a nappali helyébe lépve, mint a ház központja. Ez a helyiség köti össze a külső tereket, a nappalit, a fő hálószobát, a kiszolgálóhelyiséget, valamint a második emeletet.

A nappali el van választva a főépülettől, és egy folyosó köti össze az étkezővel. A nappali a telek magasabb részén helyezkedik el, szinte a második emelettel egy szinten, nemcsak mint egy szoba televízióval, de a nappali egy melléképület is, amely saját kerttel és kiegészítő helyiségekkel, például púderszobával rendelkezik. Ez lehetővé teszi a vendégek számára, hogy késő estig fennmaradjanak anélkül, hogy zavarnák a főépület többi lakóját.

Forrás: www.archdaily.com


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb