„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Megnyitotta kapuit az Egyesült Királyság első Frank Gehry-lakóprojektje

A legendás építész, Frank Gehry által tervezett londoni lakópark nemrég nyitotta meg kapuit az első lakók előtt. A 9 milliárd fontos Battersea Power Station revitalizációs projekt részeként a Gehry által tervezett Prospect Place épület az első lakóépület, amelyet a kanadai-amerikai építész valaha is készített az Egyesült Királyságban.

“Szeretem Londont. Kultúrája, történelme és sokszínűsége van, és az általunk a Battersea Power Stationben létrehozott épületeket úgy terveztük, hogy mindezek között művészien megállják a helyüket, miközben egy nemzetközileg elismert ikont is keretbe foglalnak” – mondta a 93 éves építész. “Fontos, hogy a jövő generációi számára szociális helyeket hozzunk létre, és a kezdetektől fogva az volt a célunk, hogy egy olyan negyedet hozzunk létre, amely kapcsolódik London városának történelmi szövetéhez, ugyanakkor saját identitással és integritással is rendelkezik”. – tette hozzá.

Az Battersea erőműtől – amely 1977-ben vált világszerte ismertté, amikor a Pink Floyd Animals című albumának borítóján szerepelt – délre található komplexum 308 lakást foglal magában, köztük különféle stúdiókat, több hálószobás lakásokat, sorházakat és penthouse-lakásokat. A nyitott alaprajzú egységek ára 510 000 font körül kezdődik.

A külső fehérre meszelt íveket és hullámokat a hagyományos öblös ablakok ihlették, de a sajátos szögeket szándékosan úgy tervezték, hogy minél több lakónak legyen rálátása a szomszédos történelmi erőműre. Ezek a véletlenszerűnek tűnő csavarok azt is biztosítják, hogy itt nincs két egyforma otthon, bár mindegyiknek van hozzáférése vagy télikerthez, vagy teraszhoz.

Belül a lakók két színpaletta közül választhatnak: a “London” vagy az “LA”. Míg a Londont a fém kivitelezés jellemzi a környék ipari múltjára utalásként, addig az LA a természetes fát és a világos színeket használ a nyugodtabb hangulat érdekében.

Mivel az egész projekt célja a közösség és az interakció elősegítése volt, a Prospect Place lakói a Foster + Partners által tervezett szomszédos Battersea Roof Gardensbe is bejuthatnak. Maga az épület egy hatalmas privát Sky Lounge-al, edzőteremmel, társalgóval, munkaterületekkel, naplemente bárral és színházteremmel büszkélkedhet. A lakók emellett a James Corner és az LDA Design által tervezett gyönyörű tetőkerteket is használhatják.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A 42 hektáros egykori ipari területhez tartozik egy játszótér, éttermek, kiskereskedelmi területek, és hamarosan egy egyedülálló turisztikai látványosság, a Battersea Power Station Chimney Lift is, mellyel a látogatók az állomás egyik elavult kéményének belsejében található üvegliftbe szállhatnak, és 328 láb magasba feljuthatnak a tetejére, ahonnan 360 fokos kilátás nyílik Londonra.

Az erőmű fejlesztői elismerően nyilatkoztak Gehry Prospect Place építéséről. “Frank Gehry és csapata minden eddiginél többet tett a Prospect Place világszínvonalú épületeinek megvalósításában” – mondta Simon Murphy, a Battersea Power Station Development Company vezérigazgatója. “Megtiszteltetés, hogy Frank első brit lakóprojektje a Battersea Power Stationben valósul meg, és a befejezése fontos mérföldkövet jelent a fejlesztés szempontjából.”

Bár ez az első lakóépületterve az Egyesült Királyságban, Gehry munkássága világszerte ismert. Névadó építészstúdióját 1962-ben alapította Kaliforniában, és hamar híressé vált avantgárd stílusáról: ő tervezte a spanyolországi Guggenheim Múzeumot, a prágai Táncházat és a Los Angeles-i Walt Disney koncerttermet is. Cége jelenleg olyan projekteken dolgozik, mint a Facebook Campus Menlo Parkban és egy új Guggenheim Abu Dhabiban.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb