„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Teljesen funkcionális és esztétikus lakás, mindössze 12,5 négyzetméteren!

Az ingatlanpiac az olyan nagyvárosokban, mint Párizs, egyre feszültebb. A bérleti díjak az egekbe szöktek, miközben az elérhető területek egyre csökkennek. Ebben az összefüggésben az emberek egyre inkább arra kényszerülnek, hogy kis terekben éljenek. Meghökkentően a diákok és az alacsony jövedelműek számára a 10-15 négyzetméteres stúdiók válnak a normává. Az építészek számára ez az újfajta életforma kihívást jelent, mert arra kényszeríti őket, hogy maximalizálják a térérzetet és az életminőséget a lehető legkompaktabb megoldásokkal.

Az új, innovatív megközelítést alkalmazó építészirodák, mint a francia Miogui helytakarékos stratégiák sorozatát alkalmazza az ilyen projektek során. Egy új projektjük, a Gambetta Apartman egy mindössze 12,75 négyzetméteres mikro-stúdió. A projekt egy meglévő lakás felújítását foglalta magában Párizsban, egy volt szállodában. A feltételek banálisak voltak, egy a helyiséghez képest túl nagy fürdőszobával, egy kis konyhával, egy nagy gardróbszekrénnyel, egy ággyal, és mindössze egy ablakkal a fürdőszobában, és egy a fő térben. A fő kérdés, amire választ kellett keresniük a tervezés során; hogyan tűnhetne nagyobbnak a tér?

Első lépésként lebontották a fürdőszoba falát, hogy a második ablak is a lakótérbe nyíljon, így a lehető legnagyobb teret és legtöbb fényt adva a nappalinak. A kis nappali térérzetének növelésére emellett egy egész tükörfalat hoztak létre, mely egyetlen nagy, fugák nélküli tükör. Az új tervrajzokat erős geometriai formák vezérlik, és az apró részletek ugyanezt a gondolatot követik.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A fürdőszoba ajtaja egy egyszerű fenyőfa deszka a tükör közepén, mintha lebegne a térben. Az ajtó arányai, annak 50 centiméteres szélességével optikailag magasabbá teszi azt. A bútorok fa-anyaga egy nagyon egyszerű fenyőfa, a padló festett beton, míg a homlokzat oszlopai és gerendái nyers betonból készültek, melyet minden burkolat és vakolat eltávolításával tártak fel az építészek. A lakás fehér és tiszta megjelenésével szemben ez a durva felület jó egyensúlyt teremt.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb