„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Teljes harmóniában a természettel: két óriási tölgyfa választja ketté a családi házat

Az amerikai Field Architecture építészeti stúdió úgy tervezte a kaliforniai Szilícium-völgy külvárosában lévő családi ház étkezőjét, hogy az közvetlenül a szabadba nyílva egy tölgyfát foglaljon keretbe.

A Palo Alto-i székhelyű Field Architecture a Los Altos Hills-i Dawnridge House projektet egy olyan telken építette, amelynek két meghatározó jellemzője a szakaszosan folyó patak és a hatalmas tölgyfák. Az épület követve a természet áramlását két külön térfogatra oszlik.

A Dawnridge House két szárnya, melyek közül az egyik egy, a másik két emeletes, egy magas üveges szerkezettel van összekapcsolva, egy kültéri udvart bezárva, melyre a tölgyfák lombozata vet árnyékot. A cég szerint a ház megtervezése a környező táj alapos tanulmányozásával kezdődött, ami arra késztette őket, hogy a környék nagy részét érintetlenül hagyják.

“A helyszín topográfiai tulajdonságainak, őshonos növény- és állatvilágának, valamint a környező területekhez való viszonyának sajátosságainak alapos tanulmányozásával kezdtük a projektet” – magyarázta a stúdió. “A terület több mint felét természetes, védett élőhelyként jelöltük meg, kiemelt figyelmet fordítva a telek északi szélén kanyargó, szakaszosan csordogáló édesvíz-patak helyreállítására. Engedve, hogy a természet mintája befolyásolja tervezési folyamatot egy két különálló, de összekapcsolt szerkezet alkotja az otthon egészét.” – tette hozzá.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szabadtérrel való szoros kapcsolat biztosítására irányuló törekvés részeként a stúdió úgy tervezte meg a ház étkezőjét, hogy az nyitott legyen a természet felé. Az üveg tolóajtók a konyhát egy kültéri grillezővel ellátott fedett étkezőre nyitják. Közvetlenül innen egy ösvény vezet az erdőbe. További üvegfelületek kapcsolják össze a ház más tereit is a kültéri területekkel, beleértve a nappalit, amely egy háromszög alakú kavicsos udvarra nyílik, és a második emeleti hálószobát, amely a teraszra nyílik. A hatalmas üvegfelületek emellett páratlan kilátást is biztosítanak.

Az üvegfelületek betonnal és cédrussal kombinálva az egyszerű anyagpaletta részei, amelyet a ház természetes környezete ihletett. Ez a bútorzatra és a dekorációra is jellemző, a szürke kőpadlóval, beépített világos fa szekrényekkel a társalgóban és a konyhában, és a fa lépcsőfokokkal.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb