„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Tárolható a nap által előállított hőenergia egy magyar találmány segítségével

Megoldható egy 100 nm-es családi ház fűtése 15-20 m2 napkollektorral, abban az esetben ha fűtési időszakban keletkezett hőt eltároljuk. 1 m2 napkollektorral egész évben begyűjthető hőenergiával befűthető 5 m2 lakótér normál hőszigetelésű ház esetében, ha a hőenergiát vegyi formában tároljuk. Ez az érték akár 1/3 méretű napkollektorra korlátozható, abban az esetben, ha az épület szigetelése passzív háznak megfelelő szigetelésű.

A találmányt két magyar ember jegyzi: Mészáros Ágoston és Török Sándor.

A két feltaláló ötlete az, hogy a megtermelt hőenergiát elteszik a hideg időjárás idejére.
Ennek eszköze egy vegyi akkumulátor, amelynek egy kilogrammja 40-szer annyi energiát tárol, mint amennyi egy kilogramm benzinben van. Télen az akkumulátorból egy vegyi kazán nevű szerkezet veszi ki a hőt, amellyel fűthető a ház. Az akkumulátor ára kilowattonként 50 euró.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Mátraházi János találmánya a ház tetőgerincén felgyorsuló szelet fogja munkára. A tűzfalra szerelt szélcsatorna járókerékhez, az pedig generátorhoz kapcsolódik. Kókai Dénes energiavitorlája két vízszintes lapból áll, ezek között áramlik a szél, amely berezegteti a lapokat, amelyek szintén áramot termelnek. Borbás Sándor és Attila pedig alacsony hőmérsékletű hőerőművet mutatott be. Egy tartályban levegőt melegítenek, ami kitágulva egy felhajtóerős turbinát működtet. Előnye, hogy már 30 Celsius fokon működik.

Nagyon jó ötleteknek bizonyulnak ezek a megoldások, melyeket az idei Bnv-n mutattak be a fejlesztők.
Sok sikert a fejlesztőknek ahhoz, hogy az ötleteik bekerülhessenek a való világba, mint magyar találmány.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

4 hozzászólás

  1. Nagyon érdekelne a vegyi kazán, szeretnék többet tudhi róla. Szivesen felvenném a kapcsolatot a feltalálókkal. Ha tudnak kérem segítsenek.
    Köszönettel: Viola Ákos energia auditor

  2. Engem érdekelne egy vegyi tároló.
    Érdekelne hol lehetne működésközben megbizonyosodni hogy ez tényleg működik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb