„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építési tanácsadás

Tanácsok kerti utak építéséhez

Az udvarunkban a gyalogútnak, gyalogjárdánknak gyakorlati és dekoratív funkciója is van. Ezért fontos, hogy a rendelkezésre álló rengeteg burkolati anyagból milyet választunk. Manapság legnépszerűbbek a műkő burkolólapok. Árszintjük elfogadható, azaz 2-3 ezer forintért már jó minőséget tudunk vásárolni.
Rengeteg  méretben, színben és formában lehet ezeket a burkolatokat beszerezni.

A tartósan szép út titka az alapozásban rejlik. A nedvesen rakott burkolatok alá 5-10 cm kavicságyból és 5 cm-nyi betömörített homokból álló merev, kétrétegű alapozást kell teríteni.

Autóbejárók alatt betonalapra van szükség.

A nedvesen rakott burkolat esetében a hasított kő, térkő elemek, vagy járólapok habarccsal vannak az alaprétegre ültetve. Ennek köszönhetően a burkolat szilárd és merev.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A szárazon rakott burkolatok alatti rugalmasabb alapréteg 5 cm vastagságú, betömörített homok.
A téglákat vagy térburkoló elemeket erősen bele kell nyomni a homokágyazatba, majd a felület hézagaiba is homokot kell söpörni. A módszer előnye, hogy a burkolatot kisebb területeken fölszedhetjük és kiigazíthatjuk.
A szegélyezés feladata, hogy meggátolja a burkolóanyag elmozdulását, szétcsúszását a szomszédos földfelület irányába, illetve megakadályozza, hogy a talaj a szélek mentén a burkolt felületekre jusson.

Fontos, hogy  a burkolatnak legalább 4% oldalesést kell adni, hogy az esővíz ne álljon meg rajta. Nem lehetnek rajta kis bemélyedések, mert télen a legnagyobb veszélyt a befagyott tócsák jelentik. Ha a ház mellé épül, szintje legalább 15 cm-rel mélyebben legyen, mint a vízszigetelő lábazat.
A kerti út legalább 2-3 cm-rel a gyep szintje alatt legyen, hogy a füvet a széleken is le lehessen vágni a fűnyíró gép megsértése nélkül.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb