„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Szoc-Pol még június 30-ig igényelhető.

Sajnos a Magyar Kormánynak fontosabb az autóvásárlás, mint a gyerekvállalás, vagy mint a fiatalok lakáshoz való jutása, ugyanis a szoc-pol megszűnik, de autóvásárlásra 300 ezer forint támogatást szeretnének adni.
Érdekes lobbi áll ezen ügy háterében is, de álljanak itt a tények.

Július 1. napjával a gyermekek után járó szoc-pol támogatás és a kedvezményes lakáshitel megszűnik, de ha a hitelfolyósító intézethez június 30-ig beadjuk igényünket, akkor jogosultak leszünk a támogatásra.

A lényeg, hogy aki szeretne építeni, kedvezményes hitelt és szoc-polt igényelni, annak alig 3 hónapja maradt a telekvásárlásra, tervezésre, engedélyeztetésre, úgyhogy hajrá!!!

Visszatérve a szoc-polos házépítés kontra autóvásárlásra.
Tehát az állam az adófizetők pénzéből 6 milliárd forinttal támogatná a külföldi autógyárakat.
Autóként 3 millió forintos beszerzési árral számolva, 60 milliárd forintot költenénk az importra, tovább rontva a külgazdasági egyensúlyt. A nevetséges az, hogy Magyar autógyártás nincs, csak maximum összeszerelés, viszont Magyar építőipar volt eddig, de most ezt a kormány a szoc-pol és a támogatott hitel elvágásával felégetheti.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Megint fontosabb a Magyar álamnak a külföldi tőke felé való megfelelés, mint például Magyar állampolgárok lakáskérdése, beleértve az állam egyik húzóágazatának az építőiparnak kivégzését is.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

6 hozzászólás

 1. Az lenne a kérdésem, hogy a második gyermek után nekünk a lakáshitelből lehetne levonni a szocpol összegét. A gyermek októberen születik meg. Van-e lehetőségünk júliusig megigényelni vagy elbuktuk?

  1. Kedves Mariann!
   Először is a szocpolt jogerős építési engedély mellett lehet kérelmezni, de nem úgy, hogy vonják le a hitelből. Ez egy teljesen új eljárás.
   Ha nincs már idő arra, hogy ezt megtegyék, akkor nem kell aggódni egészen biztosan az új kormány visszahozza a most kormányon lévő családellenes kormány által elvett kedvezményeket.

 2. Tisztelt Horizont!

  Az lenne a kérdésem szeretnénk beépíteni a tetőteret és ezen a héten (2009. 06.22.) adjuk be a terveket engedélyeztetésre ezáltal akkor mi már lecsúsztunk a szocpolról? Vagy van valami megoldás még?

  Válaszukat előre is köszönöm!

  1. Kedves József!
   Nekünk is van 2 ilyen ügyfelünk, aki pár napja adott be építési engedély kérelmet. Elmondtuk az Önkormányzatnak, hogy hó végétől megszűnik a szocpol és csak engedély birtokában lehet beadni a kérelmet a szocpolra.
   Az Önkormányzat rekord gyorsasággal 5 nap alatt kiadta az engedélyt.
   A SZOC-POL feltétele, az igény benyújtása a bank felé a hónap utolsó napjáig.
   Ha bármiben tudunk segíteni, akkor a fenti számon keressen bennünket.

 3. Gratulálok a kérelmezőnek, és annak a rugalmas ÖNKORMÁNYZATNAK, aki 5 nap alatt kiadta az engedélyt. Sajnos mi április 8.óta harcolunk , de a papírok össze-vissza kallódnak. Rossz címre küldik, . stb. Próbáltuk személyesen is elvinni az aláírnivalókat, de hiába….A szocpol is fontos, de csak már a kezünkbe lehetne az építési engedély.De jó is volna ha már elkezdődhetne az építkezés. Egyik albérletből a másikba elég rossz vándorolni.
  Reménykedünk. B. és Cs..

  1. Kedves Éva!
   Sajnos ebben az országban a jelenlegi kormány nem a gyerekeseket és nem az építeni vágyókat részesítik előnyben.
   Ez szerintem is szomorú.
   Nem elég, hogy elveszik a támogatást, de még ami jár, azt sem egyszerű kiharcolni, mert annyi dolognak kell megfelelni, hogy az ember hetekig csak a bürokrácia útvesztőjében kevereg.
   Remélem sikerülni fog mihamarabb és elindulhat az építkezés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb