„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Szaúd-Arábia óriási kocka alakú szupermagas felhőkarcolót mutatott be Rijád belvárosában

A szaúd-arábiai kormány bejelentette, hogy egy 400 méter magas, Mukaab nevű kocka alakú felhőkarcolót tervez építeni a rijádi Murabba belvárosi terv részeként.

A Rijád központjától északnyugatra épülő 19 négyzetkilométeres fejlesztést a szaúdi főváros új belvárosaként tervezik. A “Rijád új arculataként” jellemzett terület a Mukaab épülete köré épül, amely “a világ egyik legnagyobb épített építménye” lesz. Az építmény 400 méter magas lesz, ami hivatalosan is szupermagas felhőkarcolóvá teszi, és mindkét oldalán 400 méter hosszú. Ez lesz a város legmagasabb épülete.

A kocka alakú épületet átfedő háromszög alakú formákból álló homlokzat fogja körülölelni, amelyet a modern najdi építészeti stílus ihletett. Kétmillió négyzetméteren üzleteket, kulturális és turisztikai látványosságokat tartalmaz majd, és egy majdnem teljes magasságú átriumos térrel rendelkezik, amely egy spirális tornyot tartalmaz majd.

A Mukaab felhőkarcoló része a szélesebb körű Murabba negyednek, amelyet Mohammad bin Szalman szaúdi koronaherceg, az újonnan alakult Új Murabba Fejlesztési Társaság elnöke jelentett be. A szélesebb körű fejlesztés több mint 100 000 lakóegységet és 9000 szállodai szobát, valamint több mint 980 000 négyzetméternyi üzlethelyiséget és 1,4 millió négyzetméternyi irodaterületet fog tartalmazni. Emellett 80 szórakoztató és kulturális helyszínt, technológiai és dizájn egyetemet, egy többcélú, magával ragadó színházat és egy “ikonikus” múzeumot is magában foglal majd.

A szaúd-arábiai kormány szerint a projekt 2030-ra készül el.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ez egyike annak a több megaprojektnek, amelyet jelenleg Szaúd-Arábiában fejlesztenek, és amelyet az ország gazdaságának diverzifikálására irányuló szaúdi Vision 2030 terv részeként az állami befektetési alap finanszíroz. A legismertebb és legvitatottabb a Neom. Nemrég közöltünk egy cikket, amelyben a 170 kilométer hosszú The Line megavárost is magában foglaló fejlesztés legfontosabb részleteit ismertettük.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb