„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

Belsőépítészeti inspiráció: 8 praktikus és gyönyörű betonfürdőszoba

Legújabb galériánk nyolc feltűnő betonbelsővel rendelkező fürdőszobát fedez fel, egy mexikóvárosi fürdőszobától kezdve, amelyben egy durván faragott kőből készült kád is található, egészen egy brit fürdőszobáig, amely egy “betonszobor” köré épült.

A beton praktikus választás a fürdőszobabelsőkhöz, mivel az anyag vízálló, strapabíró és könnyen tisztítható. Dekoratív megoldás is lehet – az anyagnak durva, ipari megjelenése van, amely brutalista hangulatot kölcsönöz a fürdőszobabelsőknek.

Betonkád és Crittal paraván a Szczepaniak Astridge által tervezett Untiled House bővítés fürdőszobájában Londonban

Ezt a dél-londoni lakóházbővítést egy “betonszobor” köré tervezték, egy betonfalú üreg köré, amely a konyhától a fürdőszobáig végigvonul a házon. Itt a betont a helyszínen öntötték az alapok, a padló, a falak és a mennyezet kialakításához. A fürdőszoba brutalista hangulatát egy monolitikus, szintén betonból készült fürdőkád fokozza.

Beton fürdőszoba a Cloister House-ban, Ausztráliában, a MORQ kivitelezésében

A majdnem ablak nélküli Cloister House Perth-ben egy növényekkel teli udvart vesz körül, és úgy tervezték, hogy a magánélet érzetét keltse. Vastag betonból készült, belső falain csak vékony, nyílászárókkal ellátott nyílások vannak. Az otthon fürdőszobájában a falak döngölt betonfelületét szabadon hagyták, és fa lécekből készült padlóval és vörös keményfa mennyezettel lágyították.

Süllyesztett fürdő a Studio 304-től, az Egyesült Királyságban

A Sunken Bath egy üvegezett fürdőszoba, amelyet a helyi Studio 304 stúdió tervezett egy londoni lakás számára, hogy helyet teremtsen a japán rituális fürdőzéshez – egy relaxációs gyakorlathoz. A zuhanyzó és a WC el van választva a betonkádtól, amelyet üvegfalak és üvegtető zár körül, és amely a békés, bambuszokkal teli kertre nyílik.

A House and Studio Lambeth fürdőszobája az Egyesült Királyságban, Carmody Groarke tervei alapján

A Carmody Groarke építésziroda úgy tervezte a House and Studio Lambeth projektet, hogy egy régi raktárépület szövetébe illeszkedjen. Tervezése a tégla “bőrt” sima beton belsővel kombinálja. A mennyezet alatt nagy árnyékrésszel befejezett beton fürdőszobai egység osztja meg az otthon négy hálószobájának egyikét. Ezt egy dekoratív márvány mosdókagyló és rézszínű csaptelepek és részletek kontrasztálják.

Beton fürdőszoba a Habitat 67 épületében; “622-es egység”, Kanadában, Rainville Sangaré tervezésében


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Moshe Safdie híres brutalista Habitat 67 épülete Montrealban ad otthont ennek a lakásnak, amely egyike a 354 egymásra rakott, előregyártott beton “dobozban” található 158 otthonnak. Fürdőszobájában a zuhanyzó dikroikus üveggel van kirakva, amely aszerint változtatja a színét, hogy milyen szögből nézzük. A függőleges beton falburkolatok a brutalista épület szerkezetére utalva lettek kialakítva.

Pedro Reyes House, Mexikóban, Pedro Reyes és Carla Fernandez tervezésében

Ez a mexikóvárosi otthon elsősorban különböző durvaságú betonból készült, amelyet egy mexikói szobrász és divattervező számára és által tervezett. A fürdőszobában a mosdót kerámiára emlékeztető formába öntötték, a fürdőkád pedig kőből készült, hogy úgy nézzen ki, mint egy sziklamedencében. A durván faragott formák illeszkednek a betonfalak és a mennyezet durva érzetéhez.

Beton fürdőszoba Costa Ricában

Art Villa, Costa Rica, a Formafatal és a Refuel Works tervei alapján

Az Art Villa a Costa Rica-i dzsungelben fekszik, és úgy tervezték, hogy utaljon a trópusi tájra és Paulo Mendes da Rocha építész monolitikus betonformáiról ismert épületeire. A fürdőszobában a beton falak és mennyezetek illeszkednek a nagy kőkádhoz, és kontrasztot alkotnak a padlóhoz használt fával. A nagy, padlótól a mennyezetig érő ablakokból kilátás nyílik a zöldellő vidékre.

Beton fürdőszoba egy New York-i lakásban: S-M-L Loft, Egyesült Államok, BC-OA által

A New York Soho negyedében, egy 1880-ban épült öntöttvas épületben található S-M-L Loft a raktárként működő múltjából merített ihletet. A lakás funkcionális, ipari hangulata a fürdőszobában is megmutatkozik, ahol a tömör diófa burkolatokat nyers betonpanelekkel és fehér porceláncsempékkel párosították.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb