„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Szaúd-Arábia drasztikusan lecsökkentette a The Line 2030-ra tervezett lakosainak számát

A The Line megaváros, amely Szaúd-Arábia Neom projektjének középpontja, állítólag kevesebb mint 300 000 embernek ad majd otthont 2030-ra, az eredetileg kitűzött 1,5 millióról.

A Bloomberg hírügynökség jelentése szerint a tisztviselők arra számítanak, hogy a The Line – egy 170 kilométer hosszú, két párhuzamos, 500 méter magas, lineáris felhőkarcolóból álló ‘város’ – 2030-ra kevesebb mint 300 000 embernek ad majd otthont.

A projekt bemutatásakor a becslések arról, hogy 2030-ra hány ember fog élni az északnyugat-szaúdi megavárosban, egymillió és 1,5 millió között mozogtak.

Egy forrás azt is elmondta, hogy a The Line összesen 170 kilométeres szakaszából mindössze 2,4 kilométer készül el 2030-ra, és egy, a Bloomberg által látott dokumentumból kiderült, hogy a projekt legalább egyik vállalkozója megkezdte a munkások egy részének elbocsátását, akiket az építkezésen foglalkoztat.

A hírügynökség szerint azonban “a tisztviselők fenntartották a The Line-ra vonatkozó általános célkitűzéseiket”. A forrás szerint a projekt visszafogása azért történt, mert a szaúd-arábiai szuverén vagyonalap még nem hagyta jóvá Neom 2024-es költségvetését. A Bloomberg korábban arról számolt be, hogy a vagyonalap új pénzforrásokat próbál találni a projekt finanszírozásához.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az eredetileg 2021-ben bejelentett vonal összekötné a Vörös-tenger partvidékét Szaúd-Arábia északnyugati részével, és a legismertebb a Neom-projektek közül, amely összesen 26 500 négyzetkilométert fog lefedni Szaúd-Arábia északnyugati részén.

A Neom projekt összesen tíz régiót foglal magában, köztük a dán BIG stúdió által tervezett Oxagon úszó kikötővárost, a Trojena síkaland-központot és a Sindalah nevű luxusszigeti üdülőhelyet, amely a tervek szerint az első régió lesz, amely elkészül és idén nyitja meg kapuit a vendégek előtt.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb