„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építőipari lexikon

Szagelszívó

A legnehezebb feladatok közé tartozik a konyha és a lakás megfelelő szagtalanítása főzés alatt és után. Sok háziasszony ezért nem főz bizonyos ételeket, mert képtelenség rendesen kiszellőztetni Ma, amikor a konyha reneszánszát éljük, a szagelszívó teljesítményére, kivezetésére nem fordítunk kellő figyelmet, kivéve a formára, pedig a teljesítmény a legfontosabb.Ha elszívót vásárolunk, alapfeltétel, hogy a berendezés méretéhez kell választani a ventilátor teljesítményét, megfelelő átmérőjű kivezetéssel. Egy általános méretű fali készüléknek (60 cm széles) légszállításának minimum 400-550m3/h-nak kell lennie.

Az elvezető csőnek 15 cm-esnek, és az elvezetés sem lehet hosszabb 2-3 m-nél (beépített ventilátor esetén).
Számtalan esetben nincs lehetőség közvetlenül a tűzhely fölött kivezetni a csövet.

Azonban ma már van arra is lehetőség, hogy a készüléken kívül helyezzük el a ventilátort, (pl. a garázsban, kamrában, a padláson) így komfortosabbá tudjuk tenni az elszívót, sőt, egy hangcsillapító cső beépítésével csökkenteni tudjuk a zajszintet is.. A jó szagelszívó titka, hogy a lakásban lévő levegőmennyiséget megmozdítja az ernyő felé, így nem tud a lakásban szétterjedni az ételszag.
A levegő utánpótlásáról ilyenkor is mindig gondoskodni kell, az elszívott levegőt pótoljuk.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A tűzhelytől a legtávolabbi ponton megnyitunk egy ablakot a főzés idejére, hogy a beszívott levegő átáramoljon a lakáson az ernyő felé.
Ha fentiekben leírtakra ügyelünk, akkor bizonyosan nem lesz ételszag a lakásban, nem zsírosodnak el a falak, és a függönyöket sem kell havonta mosni.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb