„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Építőipari lexikon

CO-riasztó

Fűtési szezonban nagy eséllyel lehetünk kitéve a fűtőrendszerek – életre is veszélyes – esetleges mellékhatásának, a szénmonoxid-mérgezésnek. Ahol nyílt égésterű, kéményes gáztüzelő berendezés van, minél előbb szerezzen be CO-riasztót. Az elemmel működő készülékek 30 nappal korábban jeleznek, ha az akkumulátor lemerülőben van.

A CO-jelzők csak abban a helyiségben érzékelik a gázszivárgást, ahova a készüléket telepítették. A nyílt égésterű gáztüzelők a helységből vonják ki az égéshez szükséges levegőt, s az égéstermékek a kéményen keresztül távoznak.

Turbós, ventillátoros gáztüzelőkhöz felesleges CO-riasztó. Lakáson belül oda tegyük a CO-jelzőt, ahova a vízmelegítő és a cirkó került.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Egyedi fűtésű, többkéményes konvektoros lakások összes helyiségét célszerű riasztóval ellátni. Telepítés során legyen figyelemmel a szénmonoxid (CO) és szén-dioxid tulajdonságaira (CO2): a CO könnyebb, mint a levegő, ezért felfelé száll, míg a CO2 nehezebb a levegőnél, ezért a helyiség alsó szintjén koncentrálódik. Talajszint közelében nem szabad elhelyezni a CO-riasztót, mert a készülék így későn érzékelné a bajt, amikorra a helyiség már telítődött a mérgező gázzal. Az ideális telepítési magasság: 1,8-2-2,5 méter. Nagyobb, 3,5-4 méteres belmagasságú, galériás helyiségekben is ez az optimális telepítési szint, a lényeg, hogy mennyezettől legalább 30-40 centivel lejjebb kerüljön.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb