„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Stefano Boeri Architetti China nyerte meg a Xi’an-i táj ihlette technológiai múzeum pályázatát

A Stefano Boeri Architetti kínai irodája nyerte meg a kínai Shaanxi tartomány fővárosában, Xi’anban (Xi’an) a Culture CBD Modern Technology Experience Centre pályázatát. 

Az új, technológiára összpontosító múzeum a tudományos és kulturális csere központja lesz. A nyertes projekt a terület természeti tájából merített ihletet, amelyet a folyók és hegyek kanyargós rendszere jellemez, valamint Xi’an ősi városának kultúrájából.

Az északról egy városi park, délről pedig egy városi utca által határolt területen elhelyezkedő új múzeum célja, hogy átjárható rendszerré váljon, amely befogadja a látogatók interakcióját, és a nyilvános terek kiegyensúlyozott sorozatát hozza létre a városrész vonzerejének növelése érdekében. A parkra néző homlokzaton függőleges meta-statisztikával ellátott íves elemek találhatók, míg a déli homlokzatot üvegszállal erősített, nagy teljesítményű betonból (GRC) készült vízszintes lécekkel burkolják.

Az épület térfogatát úgy alakították ki, hogy egy kiterjedt teraszrendszert fogadjon be, amely lehetővé teszi a látogatók számára az épület felfedezését, és kilátást nyit a környékre. A zöld teraszok a múzeum programozásának szerves részét képezik, mivel úgy tervezték őket, hogy kulturális tevékenységek sokaságának adjanak otthont, beleértve vetítéseket, előadásokat és performanszokat. A zöldfelületeket is gondosan válogatták össze, hogy bemutassák a helyi növényesszenciákat és fafajokat, mint például a Ginko Biloba, Acer Pictum és Pinus Bungeana.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Belül a múzeum négy fő kiállítóteret, egy időszaki kiállítást és több kereskedelmi területet foglal magába. A különböző területek összeköttetésben állnak egymással, és a kétszeres magasságú átriumból érhetők el. A múzeum közlekedését a “Design for All” elveit követve tervezték meg, hogy biztosítsák a teljes hozzáférhetőséget és használhatóságot. A fő nyilvános területek és a kiállítóterek számára a kék világos és telített árnyalatát választották, hogy tükrözze a digitális művészetek és a design kromatikus jellegét, jelezze a tér fontos elemeit, és folytassa a parkban található szárazföldi művészeti alkotásokat.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb