„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Megkezdődik a világ legnagyobb 3D nyomtatott szerkezetének építése Svájcban

Megkezdődött a Tor Alva, vagyis a ‘Fehér Torony’, a világ legnagyobb 3D-nyomtatott tornyának építése. A Michael Hansmeyer és Benjamin Dillenburger építészek által tervezett és az ETH Zürich technológiai egyetem által betonból nyomtatott torony 32 szerkezeti oszlopából 8 már elkészült. 

A svájci Alpokban, Mulegns faluban található projektet zenei és színházi rendezvények helyszínéül tervezték. A 30 méter magasan álló terv 32 különböző Y-alakú oszlopot tartalmaz, amelyek mindegyike textúrázott részletekkel büszkélkedhet.

Egy erre a célra kifejlesztett robot módszeresen extrudálja a betont, és minden egyes réteget 8 mm magasságban készít el. Ez a technika a hagyományos vázszerkezet szükségtelenségét kiküszöbölve az építészeti tervezés új korszakát hirdeti a 3D-nyomtatás segítségével. A Fehér torony elsődleges szerkezeti elemként 3D-nyomtatott betont használ, a robottal történő nyomtatási folyamat során beépített acél megerősítéssel.

A torony öt emeletet és különböző helyiségeket foglal magába, a tetején található nagyobb és világosabb területektől az alján található privát és csendesebb helyiségekig. Egy csigalépcső vezeti a látogatókat az oszlopcsarnokok mellett és ezeken a területeken keresztül a csúcson található előadási területre, amelyet egy 8 méter magas kupola fed.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A Nova Fundazium Origen kulturális alapítvány által létrehozott építmény a digitális gyártás és a számítógépes tervezés erejét mutatja be. Sőt, hangsúlyozza a különleges 3D-nyomtatási technológia alkalmazásának pénzügyi és környezetvédelmi előnyeit. A tervezet várhatóan 2024 nyarán nyílik meg a nagyközönség előtt, és a legmodernebb építészeti innovációt alkalmazó kulturális központot kínál.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb