„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Hírek

Sokan felkerültek és sokan lekerülnek most a BAR listáról

Két egymásnak szögesen ellentmondó dolgo a címben. Nem írtuk el ez így van, ahogy mondjuk:

Tovább nőtt a rossz adósok száma, 57 ezer magánszemély került fel a BAR-listára a múlt év utolsó három hónapjában, miközben a cégek valamivel jobban állnak, a listán szereplő vállalkozások száma ugyanis csökkent.

A Magyar Nemzet írása szerint a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR – közismert nevén BAR-lista) szereplő magánszemélyek száma tavaly december végén elérte a 929 ezret, míg egy évvel korábban 789 ezer volt. Tavaly szeptember végén még 898 ezren voltak, akik legalább 90 napja tartoztak a minimálbérnél nagyobb összeggel. Megjegyzik, hogy a 2010 december végén nyilvántartott adósok közül 161 ezer ember már rendezte tartozását, ők hamarosan lekerülnek a listáról. Egy rossz adósra közel 2  nem fizetett kölcsön jut, a rossz hitelek száma 1,767 millió. Ezek közül 374 ezret már rendeztek, de tartós elmaradásban van 1,4 milliónak a törlesztése – írta a Magyar Nemzet.

Hamarosan megfogyatkozik a Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) “feketelistáján” (közismert nevén: BAR lista) nyilvántartott lakossági hiteladósok száma, egy decemberi törvénymódosítás nyomán ugyanis a korábbi öt év helyett csak egy évig lehet megőrizni az adataikat.

A lakossági “feketelistás” nyilvántartásba azok kerülnek be, akik legalább a minimálbér (2010-ben 73.500, 2011-ben 78.000 forint) összegét kitevő kölcsönösszeg megfizetésével folyamatosan, több mint 90 napon át késlekednek. Az is felkerül a lakossági listára, aki hamis okmánnyal igazolja magát, hamis adatot közöl, vagy bankkártyával visszaélést követ el.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az adatokat eddig a mulasztás megszűnését követően öt évig kellett nyilvántartani. Az idei évtől változott a szabályozás: a KHR-t kezelő pénzügyi vállalkozásnak ezután az adatszolgáltatással kapcsolatos szerződésből eredő késedelmes tartozás teljesítése esetén, a teljesítéstől számított egy év elteltével haladéktalanul, és vissza nem állítható módon törölnie kell a KHR-ből az információkat.Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb