Lakberendezés és stílus

Sam Cox fekete-fehér firkákkal borította be az egész 13 szobás kúriáját

A Mr. Doodle néven ismert brit művész 1,35 millió fontért vásárolt egy 13 szobás kúriát, és annak minden egyes centiméterét fekete-fehér firka-rajzokkal borította be. Sam Cox azt mondja, a hatalmas kreatív projekt (az eddigi legnagyobb) befejezésével egy gyerekkora óta dédelgetett álma valósult meg. Az angliai Kentben található házat 2020 elején vásárolta meg, és két évig firkált minden elképzelhető felületre, beleértve a falakat, mennyezeteket, padlót, bútorokat, berendezéseket és szobrokat. A firkákat még az elülső kertje és Teslája tájburkolataira is kiterjesztette.

Cox és felesége, Alena (alias Mrs. Doodle) azzal kezdték, hogy barátokat és családtagokat toboroztak, hogy segítsenek nekik mindent kívül-belül teljesen fehérre festeni. Amikor 2020 tavaszán elkezdődtek a világjárvány miatti korlátozások és zárlatok, Cox kihasználta a hirtelen jött szabadidőt, és teljes egészében ennek a projektnek szentelte magát. Az összes “firkálást” maga végezte, és egyszerre csak egy-egy szobán dolgozott, kezdve az emeleti hálószobákkal. Mindegyiknek van egy laza témája, például madarak, tengeri élőlények, ételek, felhők, robotok vagy “menny és pokol”. A művész nem vázol fel semmit, és nem is áll elő konkrét ötlettel, mielőtt munkához lát, inkább csak azt rajzolja, ami éppen eszébe jut.

Minden egyszínű, és bármikor, amikor Cox hibázott, a helyén hagyta. “A doodle természete az, hogy hagyjuk, hogy legyen” – mondta a The Washington Post magazinnak. Mire elkészült, Cox 900 liter fehér festéket, 401 doboz fekete festékszórót, 286 üveg fekete rajzfestéket és 2296 tollhegyet használt fel. A folyamatról 1857 fényképet is készített, amelyeket később összefűzött, hogy létrehozzon egy nagyjából kétperces stop-motion animációt, amely megmutatja, hogyan nézett ki a projekt, ahogy életre kelt.

Bár Cox nagyon élvezte az állandó firkálgatás improvizatív áramlatát, ez hatással volt a pszichéjére. 2020 februárjában influenzát kapott, és firkálással kapcsolatos hallucinációi támadtak, hat hetet töltött a pszichiátrián. “Ijesztő érzés azt hinni, hogy elveszted az eszed, és nem tudod, mi a valóság” – mondta a Sunday Times magazinnak. “Örülök, hogy újra van fogalmam a valóságról, és most már biztos akarok lenni abban, hogy néha-néha elmegyek sétálni, és kilépek a firkavilágból.”

Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Amíg dolgozott rajta, Cox mindent megtett, hogy firkált otthonát titokban tartsa. Korlátozta a látogatók számát, és mindig attól tartott, hogy egy futár lefotózza és felteszi az internetre. Szerencséjére ez soha nem történt meg. A szomszédai támogatóak voltak (és ebben valószínűleg az is segít, hogy a háza egy sűrű fák mögé rejtőzik). A házaspár azonban, akik eladták neki a házat, valószínűleg nem örül az eredménynek most, hogy Cox megosztotta a világgal. “Azt mondták, bármit is csinálsz, kérlek, ne firkálj” – mondta az Evening Standardnak. “Nem hallgattam rájuk.”

Cox a ház megvásárlására egyáltalán azután volt képes, hogy karrierje beindult, ami nem ügynököknek vagy galériák képviseletének, hanem a közösségi médiának és a szájpropagandának volt köszönhető. A 28 éves férfi 2021-re mindössze kilenc hónap alatt közel 4,7 millió dollár értékben adott el firkákat világszerte. Mára több mint 2,7 millió követője van az Instagramon és több mint 95 000 YouTube-feliratkozója, nem beszélve az olyan nagy márkákkal való együttműködésekről, mint az MTV Europe és a Puma.

Forrás: www.dornob.com


Kp Sales House Ügyfélszolgálata az alábbi telefonszámokon hívható hétköznap reggel 8-17 óra között és szombaton 9-13 óra között:
- 06-1/5-06-06-06
- 06-20/444-44-24
- 06-70/32-32-870
Kollégáink az alábbi melléken és e-mail címen érhetőek el:
- Tolnai Melinda: 100-as mellék (melinda@kp.hu)
- Zsebő Zsanett: 103-es mellék (zszs@kp.hu)
Központi e-mail: info@kp.hu

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb