„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Lakberendezés és stílus

A Mjölk Architekti egy üvegburkolatos luxus bővítést adott egy százéves hegyi kabinhoz

Az Mjölk Architekti felújított egy 130 éves lakóházat Észak-Csehországban, üvegbővítményt, süllyesztett lakóteret és kupolás tetőablakot adva hozzá. A cseh Mjölk Architekti építészstúdió a Jizera-hegység melletti réten álló házikó egyik oldalát eredeti állapotában hagyta, hogy az új elemek vizuális hatását növelje.

A stúdió megőrizte a házikó eredeti, 19. századi fa- és gránitszerkezetét, valamint nádtetőjét, és ezeket egy padlótól a mennyezetig érő üvegfalakkal és lapos tetővel ellátott bővítéssel állította szembe. Ez 90 fokos szöget zár be a meredek hajlású meglévő tetővel szemben. “Olyan új minőséggel egészítettük ki [a meglévő faházat], amely nem akar versenyezni a múlttal” – mondta a Mjölk Architekti. “Az eredeti kabin függönye mögött egy csillogó üvegbővítmény bontakozik ki”. – tették hozzá.

Ez a kontrasztos érzés folytatódik az egész belső térben, ahol a tervezők célja az volt, hogy a hagyományos anyagok és bútorok mellett modern és játékos kivitelezéseket is használjanak. Az egyik legdrámaibb kiegészítés a bővítés lakóterében található, amelynek mennyezetét fényes bronzlemezekkel burkolták. A mennyezeten megjelenő tükröződések megnövelt magasságérzetet adnak a térnek, és visszhangozzák az alatta lévő süllyesztett lakótér játékosságát. Ezt egy párkány veszi körül, beépített ülőpaddal.

A földszint újrakonfigurált elrendezése egy nagy, fényes fehér csempével burkolt térfogat körül forog, amely egy sütőt és egy tűzhelyet tartalmaz. Ez egyesíti a konyhát, amelyet elegáns szerelvények és betonkörnyezet jellemez, az étkezővel, amelynek falai, padlója, mennyezete és bútorai sötét fából készültek. Egy kupolás tetőablak világítja meg a ház szívében lévő folyosót és a lépcsőházi területet, amelyet egy kortárs acéllépcsővel láttak el.

Ahol a belső falak és padlók egy részét nem lehetett megmenteni a helyreállítási folyamat során, ott a szerkezetet rétegelt lemezpanelek, valamint üveglapok beillesztésével rekonstruálták mind a gerendák között, mind a padlón. A ház szerkezeti története jól látható a négy hálószobában, amelyeknek meleg, vörösre festett falai és szabadon hagyott szarufái közösek, az egyik pedig gyerekjátszószobaként is funkcionál.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az üvegfalak lehetővé teszik, hogy a ház homlokzatának eredeti részén és oldalán lévő kis ablakokból napfény jusson az első emeletre. A stúdió egy “szinte láthatatlan” szaunát is épített a faház udvarán, amely látszólag a földbe süllyedt – hasonlóan a belső konyhához és nappalihoz.

“A jövőt szem előtt tartva újítottuk fel a házat, ugyanakkor nem volt kedvünk elengedni a múltjának minden csodálatos, vad és nehézkes aspektusát” – foglalta össze a stúdió.

Forrás: www.dezeen.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb