„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Zöld hírek

Robotikusan tervezett és gyártott faszerkezet

Az RFS egy robotikusan gyártott faszerkezet, amely a fenntartható és alacsony szén-dioxid-kibocsátású építési reményekhez hozzájáruló felelős és precíz módszereket vizsgál. Ezt a szerkezetet kifejezetten erre a projektre kifejlesztett egyedi algoritmusok segítségével tervezték meg, és a legmodernebb ember-robot együttműködésen alapuló építéssel építették meg.

Az RFS a regionális forrásból származó rövid 2×4-es fűrészáruból gyártott, méretre szabott, előre gyártott fa részegységeket alkalmaz, és ipari robotkarokat használ az elemek feldolgozásához és bonyolultan rétegzett modulokká történő összeszereléséhez. A gyártás után a modulokat a helyszínre szállítják, ahol az emberi munkások minden egyes részegységet a helyére helyeznek, és a pavilon kialakításához összeillesztik őket.

Az egyedi algoritmusok és a robotizált gyártás összekapcsolása lehetővé teszi olyan egyedi épületelemek megvalósítását, amelyek egyébként hagyományos eszközökkel és módszerekkel nehezen vagy költségesen megvalósíthatók, minimális építési hulladékkal. Ezen túlmenően a rövid elemek lehetővé teszik olyan őshonos fák felhasználását, amelyekből nem könnyű teljes hosszúságú épületelemeket (jellemzően nyolc láb hosszúságú fűrészárut), építési és gyártási hulladékot, valamint épületek lebontásából visszanyert faanyagelemeket felhasználni, végső soron hozzájárulva a fenntarthatóbb gyakorlathoz. Az RFS integrált digitális tervezési és építési folyamata újszerű megközelítés az anyaghasználat, a munkaerő és a környezet kérdéseinek újragondolására, intelligens és leleményes építészetet alkotva, lenyűgöző kifejező tulajdonságokkal.

Az RFS a michigani Ann Arborban található Matthaei Botanikus Kertben található; a közönség bevonására tervezték, egy nyilvános télikert keretén belül elhelyezkedő, meghatározott gyülekezőhelyként működik, miközben fenntartja a szabadtéri állapotot. A pavilon formai kialakítását a helyszínre és a helyszínről nyíló kilátások, a megközelítés és a forgalomáramlás befolyásolta, ami végül egy ívelt, porózus szerkezetet eredményezett, amely a park útjáról látható. A falakat és a mennyezetet bonyolultan rétegzett faanyagminták borítják, amelyek lehetővé teszik a légáramlást, a feltűnő árnyékokat és az optikai hatásokat. A szerkezetet minimálisan kezelve hagyták, hogy csökkentsék a környező területre gyakorolt környezeti hatást, és egy hosszú élettartamú, de mulandó szerkezetet hozzanak létre. A pavilon egy zárt sétányt tartalmaz, amely lehetőséget kínál kiállításokra és intim beszélgetésekre, egy külső ülőhelyet, valamint egy emelt platformot, amely lehetőséget teremt kisebb nyilvános eseményekre és előadásokra.

Az RFS befejezése az ember-robot együttműködésen alapuló építés terén folyó kutatásokat a laboratóriumon túlra, a teljes épületrendszerek léptékére és összetettségére emelte. Ennek az esettanulmány-projektnek az a célja, hogy beszélgetéseket kezdeményezzen az automatizálás megfelelő felhasználásáról az építőiparban, valamint az építészeti, mérnöki és építőipari közösség változó felelősségéről, hogy kreatív megoldásokat találjon az építőipar hatékonyságának hiányosságaira és az éghajlatváltozás mindenütt jelenlévő fenyegetésére.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Az RFS-t az ADR Laboratory, a kutatóasszisztensek és a Michigani Egyetem Taubman College MS in Digital and Material Technologies programjának hallgatói tervezték és gyártották. A munkát a Silman statikai mérnöki céggel együttműködve értékelik a szerkezeti teljesítmény és az építési szabályzat követelményei szempontjából.

Forrás: www.archdaily.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb