„A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.”

napi hírmorzsák

Régi raktárhelyiség+pékség = hatalmas új családi ház

Az elhagyatott, régi ipari területek átalakításából mindig valami észbontóan egyedülálló sül ki. A JBC projektjének keretein belül egy régi raktárhelyiséget és a szomszédos elhagyatott pékség épületét alakították át egy otthonos családi házzá, a két épületszárnyat egy félig nyitott híddal összekötve.

Ez a Melbourne-i JCB építészeti cég által készített projekt két régi épületet újított fel, melyek lebontásra vártak. A két épületet összekötve egy méretes otthont hozott létre, egy nagy család számára. A zöldellő kertek vizuális és fizikai kapcsolatot teremtenek a földszint és a természet között, enyhítve az épület durva ipari összképét.

Csupán néhány elem hozzáadásával, az eredeti szerkezet nagy része sértetlen maradt, különösen a külső homlokzaton – és az egyes kiegészítő elemek, például a fekete ablakkeretek szándékosan különböznek egymástól. Még a pékség “Golden Crust Bakery” elhalványult jelzése is leolvasható az egyik külső falon, ami az egyedülálló otthon egyik jellegzetessége.

Belül más a történet – az egyes dupla magasságú helyiségben meghagyták az eredeti épület újrafestett gerendáit, ám az ügyfelek kényelme és stílusa érdekében sok minden modernizálásra került. Ennek ellenére a legmeghatározóbb elemek egyike a belül és kívül is megjelenő durva vörös tégla.


Keresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

A projektet 2006-ban kezdte meg a cég. Amikor az ügyfelek megvásárolták azt, az épület romlott állapota miatt lebontásra várt. Az új tulajdonosok azonban azonnal az épület megtartása mellett döntöttek, amelyet a környező szomszédok is nagyra értékeltek. A projekt lényege az épület eredeti, ipari jellegének megőrzése volt a lehető legmodernebb megközelítéssel.

Forrás: www.dornob.comKeresse a "Kp Sales House Kft" ügyfélreferenseit az alábbi elérhetőségeken:

A telefonszámok csak hétköznap 8-17 óráig, szombaton 9-13 óráig érhetőek el


 

Ajánlott tartalom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

'Fel a tetejéhez' gomb